AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
@manuelicaa i @Ernych Koliko dugo već spremate ispit? Ja planiram 4.6., prvi put.
Izasla sam u 2.mj na druhi rok, za to sam učila 2 mjeseca i pala, sad izlazim učim 10 dana tj. ponavljam
[DOUBLEPOST=1523184569,1523138017][/DOUBLEPOST]
@manuelicaa i @Ernych Koliko dugo već spremate ispit? Ja planiram 4.6., prvi put.
Ali to ti je sve individualno, ja iskreno ne znam više kako da to učim, prilično mi je komplicirano, ali sam si olakšala s njihovim prezentacijama, a ništa čuj prvih mjesec dana sam iščitavala i biljezila bitno, a zatim sam mjesec dana intenzivno učila. Na prvom roku me je rušio, i to s namjerom me je rušio, onak pitao me je u toliku srž da sam se jednostavno pogubila. Sutra mi je drugi izlazak, i kod prof. Vukorepe sam i iskreno se nadam da će biti uspješno, jer sam uložila dosta truda u ovo.

Ernych

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Početno slovo prezimena?
Sa O mi počinje prezime, kod koga bi trebala biti idući put ako sad ne prođem, jel znaš otpilike?
[DOUBLEPOST=1523193028,1523192916][/DOUBLEPOST]
Ja nekih mjesec dana ali radim, tako da svjesna sam da nije ni približno dovoljno ali probati ću...
Znaš li ti možda odgovor na pitanje o poljoprivrednicima? o_O Imam osjećaj da će me potrefit sutra kad me tako muči, a ne znam odgovor :/

uniball

Na prvom roku me je rušio, i to s namjerom me je rušio, onak pitao me je u toliku srž da sam se jednostavno pogubila. Sutra mi je drugi izlazak, i kod prof. Vukorepe sam i iskreno se nadam da će biti uspješno, jer sam uložila dosta truda u ovo.
Držim fige. Javi dojmove.

Ja nekih mjesec dana ali radim, tako da svjesna sam da nije ni približno dovoljno ali probati ću..
Koliko na dan učiš? Imaš neki sistem sa zakonima? Meni su zakoni koma. Uopće ne znam što je bitno, a što nije.

manuelicaa

Držim fige. Javi dojmove.

Koliko na dan učiš? Imaš neki sistem sa zakonima? Meni su zakoni koma. Uopće ne znam što je bitno, a što nije.

Evo ja sam se rješila i napokon stekla uvjet za trecu godinu. Prof. je super, ali traži jako razumjevanje. Izvukla sam zabranjeni rad maloljetnika na odredenim poslovima, ustavna načela radnog prava i mirovinsko osiguranje za vrijeme nezaposlenosti. I još par sitnih podpitanja, uglavnom koliko znam jedino sam ja danas rješila, a u mojoj grupi je bilo sveukupno 5 ljudi. A što se tiče učenja krenula sam po 2 sata na dan, a prije ispita ponavljam ful tjedan dana. Učim ga od 12.mj ali ne sad stalno kuzis. A i steca sta ce te potrefit pitanja. Iako ja sam zozo i zom naučila kao pjesmicu, a nijedno pitanje me nije iz tog pitala.

nijo

Kod koga je, od njih troje, najbolje izaći na ispit?
Grgurev definitivno, kod nje mi je bio prvi i jedini izlazak. Žena je smirena, ljubazna i veseli se s tobom kad ti ima priliku dat više od 2. Radno mi je općenito bilo zanimljivo za učit, a i malo je prenapuhano po ppitanj težine, tako da nemaš brige

JOIN-t

Prošao sam nekih 30 str zakona o radu i čini mi se ok,ali literatura je ogromna.Da li je moguće pripremiti ovaj predmet za mjesec dana uz rad??

Nataša S

Prošao sam nekih 30 str zakona o radu i čini mi se ok,ali literatura je ogromna.Da li je moguće pripremiti ovaj predmet za mjesec dana uz rad??
svakako javi :) ja se na takav pothvat pripremam za rok u srpnju :)

al imam i dodatno pitanje :)
jel neko možda "prevodio" zakon o radu? (druge još nisam pogledala pa ne znam ni kako su pisani) - pitam jer imam osjećaj da užasno puno vremena gubim na listanje tipa, ovo se ne odnosi na rečeno u članku x st y (pa onda listam, tražim i dopisujem) - mislim, planiram ja to napraviti sama kad krenem s učenjem, ali ako neko ima gotovo, puno bi mi olakšalo :)

uniball

Ja sam isprintato prezentacije. Preporodio sam se.
Iz zakona uopće ne mogu razdvojiti što je bitno, što je nebitno. Ne mogu svaki članak naučiti.

uniball

uff..moje iskustvo s radnim je baš opako :)
Kažeš "zabavno" na moj post. ;) Misliš da prezentacije nisu realne? Meni se nakon čitanja zakona čine sveobuhvatne i kao vrlo dobra skripta. Pratim zakone uz njih, ali prezentacije mi stavljaju neki foukus na ono što je bitno.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks