AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

medo

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kod Gotovca svi pali.
Tako je ,potvrđujem svečano i ja sam jedan od njih:traca:
Stvarno mislim da se traži previše detalja za 2, a profesor nije baš sklon pomoći, a da ne govorim o blokadi svojih moždanih vijuga...

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kod Gotovca svi pali.
čekaj baš svi? koliko vas je bilo?
ni kod grgurev nije bilo bolje, doduše ja sam odg u 1.grupi pa ne znam kolika je prolaznost bila ali u mojoj grupi samo 1 osoba je prošla..
pitanja hzz, otpremnina, postupak raskidanja ug o radu i još hrpa podpitanja, godišnji odmor, prava na zavodu za zapošlj, pravo na mir.osig, izvanredni i redoviti otkaz i ne mogu se sjetiti više al mislim da je još nešto bilo..ugl nisam prošla
drugi su imali pitanja glede faktora u mirovini, zdravst.osig, izračun mirovine, inval.mir, noćni rad, rad u smjenama, uznemiravanje uključujući i spolno, produženi kolektivni ugovor, proširenje kol.ug...
ja baš iskreno nisam učila jer sam prošli tj imala pism i usm iz državne pa nisam stigla sve naučiti i iako mi je ovo bio 1. izlazak na ispit ali u jednom momentu sam imala dojam da je sve ok, da ću proć, ništa mi nije posebno govorila i tak da bi mi na kraju samo dala indeks..a više sreće dr put svima nama koji nismo prošli..

martex

Tako je ,potvrđujem svečano i ja sam jedan od njih:traca:
Stvarno mislim da se traži previše detalja za 2, a profesor nije baš sklon pomoći, a da ne govorim o blokadi svojih moždanih vijuga...
Jel možeš napisat neka od pitanja kod Gotovca?

kikica

Gotovac-ugovor o radu na odredeno vrijeme,postupak odredivanja prava za vrijeme nezaposlenosti,kako se otkazuje ugovor o radu na odredeno,odbor sindikata za kolektivne pregovore,prosirenje kol. ugovora,koji dio kol. ugovora se prosiruje, postupak ostvarivanja prava na rodiljne i rod. potpore, moze li rodiljni dopust koristiti muskarac,produzena primjena pravnih pravila iz k. ugov, *k. ugov. u slucaju prijenosa pogona i poduzeca na novog poslodavca, odbor sindikata za k. ugov, arbitrazno rjesavanje kol. radnog spora, kad se provodi prisilna arbitraza, pregovaracki odbor sindikata za kol. pregovore sto je, sto je prosirenje primjene k. ugov, na koga se prosiruje k. ugov, koji dio k. ugov se prosiruje.

Troje je samo odgovaralo i svi su pali. *

joojaa

Stari program je pitala Vukorepa i nisu se proslavili-prošlo ih je troje, jako, jako loše su odgovarali.

Ivanka J

prošla komisiju danas,pitali me svi troje
pitanja: radnicko vijece,izborni odbor,savjetovanje i suodlucivanje,osnovna i dopunska lista lijekova,starosna i prijevremena starosna mirovina,naknada putnih troskova,izracun mirovine,osobni bodovi,polazni faktor...ne mogu se sjetit vise
dobila 2,meni dosta!
sretno svima!

marija0205

Prof.GRGUREV 12.4. prva grupa:
1.) Obveza poslodavca prema noćnim i smjenskim radnicima
2.) Probni rad
3.) Korištenje i gubitak prava u mirovinskom osiguranju
4.) Izbori za radničko vijeće
5.) Određivanje plaće
6.) Osiguranje osoba po troškovima zdravstvene zaštite
7.) Posebnosti u pogledu disciplinske odgovornosti drž.službenika
8.) Poslovi sa posebnim uvjetima rada
9.) Obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti
10.) Razmjerni dio godišnjeg odmora
11.) Izum radnika
12.) Invalidska mirovina
13.) Otpremnina
14.) Postupak otkazivanja ugovora o radu
15.) Hrv. Zavod za zapošljavanje
16.) Polazni faktor
17.) Postupak kod spolnog uznemiravanja
18.) Posljedice organiziranja i sudjelovanja u štrajku
Podpitanja:
-postoji li probni rad duži od 6mj, što kad protekne rok, zašto se ugovara
-razlika između redovitog i izvanrednog otkaza, kad je moguć izvanredni otkaz u.o.r., rok za izvanredni otkaz
-mogu li maloljetnici raditi noću
-smjenski radnici
-tko sklapa kolektivni ugovor i zašto, koga obvezuje kolektivni ugovor, što je produžena primjena kolektivnog ugovora
-kad se može koristiti prijevremena starosna mirovina, ponovno određivanje prava za korištenje prijevremene starosne mirovine-uvjeti
-kad se gubi pravo na obiteljsku mirovinu, kad dijete gubi to pravo
-oblici zdravstvrnog osiguranja
-pokriće troškova dobrovoljnog mirovinskog osiguranja
-što se dešava nakon dugotrajnog bolovanja
-lake i teške povrede službene dužnosti, sankcije
-što slijedi ako radnik povredi obveze iz radnog odnosa u gospodarstvu
-načela međugeneracijske solidarnosti
-koje komponente čine izračun mirovine, pojasniti izračun mirovine
-tko stječe prava iz osnova mirovinskog osiguranja
-tko ima pravo na invalidsku mirovinu, pod kojim uvjetima se stječe to pravo
-pod kojim se uvjetima stječe pravo na prof.rehabilitsciju, kad se staž traži kao uvjet
-prava nezaposlenih osoba , pravo na novčanu naknadu-o čemu ovisi trajanje tog prava
-pod kojim uvjetima se stječe pravo na mirovinsko osiguranje nezaposlenih
-kakav postupak prethodi otkazu skrivljenim ponašanjem radnika, što sve poslodavac mora poduzeti
-kako je u zakonu definirana otpremnina, kad radnik ima pravo na otpremninu, minimalni iznos otpremnine
-proširena primjena kolektivnog ugovora, tko donosi odluku o proširenju, pod kojim uvjetima
-kolektivni ugovor kod prijenosa poduzeća
-pod kojim uvjetima se stječe pravo na godišnji odmor
-plaća za vrijeme provedeno u štrajku
-što se mora poduzeti da bi štrajk bio zakonit
-kad izmiritelj donese odluku kakvu ulogu ima ta odluka
-uznemiravanje-definicija
- postupak za slučaj uznemiravanja, kad postupak ide izravno na sud
-mirovinska formula, izračun osobnih bodova, kako se dobiva mirovinsk staž, što je staž osiguranja

loli

ZA JOOJA-U, ti si sugurno slušala ispit za upravne i "skroz" si mjerodavna da komentiraš da su prošli, a nisu se proslavili. komentar ti i nije nešto lijep. Isto tako jučer je žena sa pravnog studija pala ispit i čudom se čudi , a stalno je govorila hodniku da mirovinsko nije niti pogledala, pa od kuda može izaći na ispit...ljepše bi bilo od tebe da si napisala pitanja koja su bila.

darija5

ZA JOOJA-U, ti si sugurno slušala ispit za upravne i "skroz" si mjerodavna da komentiraš da su prošli, a nisu se proslavili. komentar ti i nije nešto lijep. Isto tako jučer je žena sa pravnog studija pala ispit i čudom se čudi , a stalno je govorila hodniku da mirovinsko nije niti pogledala, pa od kuda može izaći na ispit...ljepše bi bilo od tebe da si napisala pitanja koja su bila.
ne mogu se ne složit! svaka čast! jasno i korektno. veliki likeeee

joojaa

A zbog čega nebi bila "mjerodavna" komentirati njihovo znanje! Nisu znali osnovne stvari. Što sam trebala napisati? Da su imali tremu? Vukorepa postavlja više pitanja za svaku karticu koja se izvuće- da ti pomogne, a ako ta osoba ne zna odgovoriti ni jednu rečenicu na tu temu moj komentar je sasvim opravdan!

Tončica

A zbog čega nebi bila "mjerodavna" komentirati njihovo znanje! Nisu znali osnovne stvari. Što sam trebala napisati? Da su imali tremu? Vukorepa postavlja više pitanja za svaku karticu koja se izvuće- da ti pomogne, a ako ta osoba ne zna odgovoriti ni jednu rečenicu na tu temu moj komentar je sasvim opravdan!
poanta je u tome da nikoga ne zanima što Vi mislite o nečijem znanju ili neznanju. ovdje smo da razmjenimo iskustva, pitanja, odgovore i strahove, a ne da se ocjenjujemo. ali eto, s druge strane nitko Vam ne može uskratiti pravo da komentirate, stoga, šta bi rekli Ameri, knock yourself out!

:happy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks