AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

00406

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
evo još neka pitanja od 15.2- matična evidencija u mirovinskom osiguranju, prebacivanje go na slijedeću godinu, vrste porodiljnih i rodiljnih naknada, radni odnos, što ako ugovor o radu nije sklopljen u pisanom obliku...sretno svima! i ja za prof. vukorepu imam samo riječi pohvale

monii

I ja sam prosla 15.2. kod prof. Vukorepe. Na karticama sam izvukla pitanja stanka, otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora u oradu i indvalidska mirovina u mirovinskom osiguranju. Nista osim toga me nije pitala. Uglavnom, profa je korektna, smirena, same pohvale imam za nju! Sretno svima :)

monii

Ja sam ucila iz zakona, a ponavljala po pitanjima koja prate zakon... ali najnovija, valjda ih ima u skriptarnici, meni je kolegica poslala.

xxxx

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
E ovako ljudi,Želim izaĆi na ovaj ispit u 4.mjesecu,moŽe mi netko reĆi,poŠto Čitam tu po prijaŠnjim postovima da Članke zakona o radu ne treba znati od 164-225,mislim da pitanja iz tog dijela nema,da li je to istina ili ne,mislim vi koji ste veĆ ovo uČili ili ste poloŽili,znate li neŠto viŠe o tome...jer ipak nije mala stvar ne uČiti tolike Članke,ali isto tako dobro doĐe,ako ne treba...da li je netko uČio po pitanjima od profesora samo ili baŠ trebaju bubati zakoni?unaprijed hvala!

martina_sk

Administrator
E ovako ljudi,Želim izaĆi na ovaj ispit u 4.mjesecu,moŽe mi netko reĆi,poŠto Čitam tu po prijaŠnjim postovima da Članke zakona o radu ne treba znati od 164-225,mislim da pitanja iz tog dijela nema,da li je to istina ili ne,mislim vi koji ste veĆ ovo uČili ili ste poloŽili,znate li neŠto viŠe o tome...jer ipak nije mala stvar ne uČiti tolike Članke,ali isto tako dobro doĐe,ako ne treba...da li je netko uČio po pitanjima od profesora samo ili baŠ trebaju bubati zakoni?unaprijed hvala!
evo moje kolegice po muci :D i ja mislim izaći na radno u 4 mj pa bi i meni koristio odgovor na ta pitanja :)

Mike7

evo moje kolegice po muci :D i ja mislim izaći na radno u 4 mj pa bi i meni koristio odgovor na ta pitanja :)
Pretpostavljam da je to onaj dio o Europskoj zadruzi i sl...
Nisam bio na ispitu, ali neki kolege su mi rekli da to ne treba. Neki su izvukli pitanja iz toga pa im je profesorica rekla da uzmu drugu karticu. A opet neki ovdje pišu da su ih pitali. Možda to ovisi od profesora do profesora. :confused2:
Ja ću isto ići u 4. mj. i mislim to preskočiti pa ako mi ostane vremena onda ću proči i to.
Ako će netko možda ići na konzultacije bilo bi dobro da pita pa da znamo sigurno. :happy:

martina_sk

Administrator
Pretpostavljam da je to onaj dio o Europskoj zadruzi i sl...
Nisam bio na ispitu, ali neki kolege su mi rekli da to ne treba. Neki su izvukli pitanja iz toga pa im je profesorica rekla da uzmu drugu karticu. A opet neki ovdje pišu da su ih pitali. Možda to ovisi od profesora do profesora. :confused2:
Ja ću isto ići u 4. mj. i mislim to preskočiti pa ako mi ostane vremena onda ću proči i to.
Ako će netko možda ići na konzultacije bilo bi dobro da pita pa da znamo sigurno. :happy:
haha! pa nema šanse da to pitam prof. još da me zapamti i kaže: evo one što nije htjela sve učiti i onda me to namjerno pita :D pa sigurno bi mi samo rekli da je literatura lijepo navedena na njihovoj katedri i da se to sve treba učiti.

Akrap

ljudi jel mi može neko reč koji predmet je lakši radno ili građansko? dvoumim se na kojeg izač na sljedečem roku..koje je lakše naučit? :)

Andreja

ljudi jel mi može neko reč koji predmet je lakši radno ili građansko? dvoumim se na kojeg izač na sljedečem roku..koje je lakše naučit? :)
eh sad... teško pitanje. oba ispita su teška, najteža na drugoj godini. građansko je meni bar bilo zanimljivije.. ali po težini su tu negdje :happy:

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Meni je građansko bilo lakse iako sam ga duze ucio i ima ga vise nego radnog,ali je zanimljivije..Preporucam ucit po knjizi:happy:

xxxx

Ljudi uČim po ovih 7 zakona,da li stvarno to sve treba znati ili je netko moŽda iŠao preko pitanja,ovoga je previiiŠŠŠeeee...:(

majolada

Ljudi uČim po ovih 7 zakona,da li stvarno to sve treba znati ili je netko moŽda iŠao preko pitanja,ovoga je previiiŠŠŠeeee...:(
ja sam učila iz tri skripte,jer niti jedna nije potpuna pa sam kombinirala ali uglavnom ispalo je manje nego po zakonima

xxxx

ja sam učila iz tri skripte,jer niti jedna nije potpuna pa sam kombinirala ali uglavnom ispalo je manje nego po zakonima
Pa možeš reći koje skripte,jesu to ove po pitanjima i odgovorima ili neke druge?unaprijed hvala!:wink5:

majolada

Pa možeš reći koje skripte,jesu to ove po pitanjima i odgovorima ili neke druge?unaprijed hvala!:wink5:
zakon o radu sam učila iz skripte na forumu Radno i socijalno-75 str pitanje i odgovori
zakon o državnim službenicima sam samo ponovila iz zakona jer sam ga učila za uljp
ostale zakone sam učila iz skripte pitanja-odgovori iz Radnog i socijalnog
imala sam još jednu skriptu koja nije na forumu od 36 strana iz koje sam par pitanja uzela koja nisu bila u nijednoj od ove skripte ili neka koja su mi bila preopširna u ovim skriptama
još sam 3 pitanja učila baš iz zakona o radu jer ih nema u nijednoj skripti ali jako su lagana za zapamtiti

fikus321

Pozdrav svima koji ovo uče, kolegama u ovoj agoniji... :angry:

Imam jedno pitanje: da li bi mi netko mogao na hrvatskom jeziku u nekoliko rečenica objasniti način utvrđivanja vrijednosnih bodova kod određivanja mirovine?

Ja sam uvjeren da su članak 75. ZOMO-a pisali svemirci, to su neke višestruko zavisno složene rečenice koje moj tim stručnjaka još nije uspio dešifrirati, a rade danonoćno na ovom logaritmu... i ne plaćam im prekovremeni rad!!:tongue2:

muholovac

pozdrav,jel mi može netko objasniti koja je razlika između dodatnog i privatnog zdrastvenog osiguranja? naišla na pitanje,al odg ni za lijek :S

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks