martina_sk
Administrator
koliko znam svi uče iz knjige ili skripte po knjizi.EKipo, dal je bolje uciti iz zakona ili iz knjige? Zato mi se čini opsežniji od knjige...
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
koliko znam svi uče iz knjige ili skripte po knjizi.EKipo, dal je bolje uciti iz zakona ili iz knjige? Zato mi se čini opsežniji od knjige...
Tako sam i mislila,, Hvalakoliko znam svi uče iz knjige ili skripte po knjizi.
Nigdje. Moramo doći prema rasporedu i tada saznati rezultate. Rekla je da možemo gledati na studomatu, možde bude objavljeno, ali najvjerojatnije neće stići.Kolege, je li tko čuo kada će biti i gdje objavljeni rezultati današnjeg pisanog dijela ispita?
Čula sam samo dio o tome da neće biti ništa na studomatu...
Jako dobro napisano i u potpunosti se slažem. Ne bih rekao da je u pitanju bilo kakvo pretjerivanje. Možda netko može reći da je to jedna mala "knjižica" za savladati ali je treba doslovno "progutati" kako bi čovjek točno znao što oni u određenom trenutku traže i da možeš u sekundi povezivati različite institute i stvari. Npr. pitanje br.2 sa zadnjeg roka je bilo Postupak zasnivanja službeničkog odnosa s naglaskom na razlici zasnivanja između zasnivanja na neodređeno i na određeno vrijeme. To su doslovce tri pitanja u jednom jer; prvo moraš znati sve o zasnivanju na neodređeno, zatim na određeno i zatim u glavi "iskalkulirati" bitne razlike jer toga nema nigdje napisano u knjizi već moraš sam u glavi brzo prelaziti ono što znaš kako bi napisao bitno i ocjenio što je to njima uistino bitno kao razlika. A o pisanju kao manijak da i ne govorim, sve mora biti brzo, suvislo, po njihovoj volji i naravno UREDNO. Meni osobno je takav tip pismenog veliki stres i za mozak i za ruku!Da javim svoje viđenje današnjeg ispita. Pitanja na pismenom su takva kakva jesu, teška ili laka prosudit će svatko za sebe. Ono što je zaista čudno da čak i ako odgovoriš sve , ne znaš hoćeš li proći ili ne, jer je kriterij ocjenjivanja pismenih ispita zaista neobičan. Od nas koji smo danas imali usmeni dvoje ljudi je palo na pismenom.Ja sam bila uvjerena da sam gotovo sve ispravno napisala ali sam na pismenom dobila 3, a na usmenom me pitao nešto oko primjene postupovnih odredbi ZUP-a kod službeničkog prava. koji su primjeri toga i podpitanja . To mi je bilo u testu pogrešno. Nisam ga baš najbolje razumjela, govorila sam sve što mi je palo na pamet i na kraju mi dao trojku, s time da mu nisam točno odgovorila na njegova pitanja. Uglavnom gradivo možda nije teško, ali da znaš opširno odgovorit na pitanja mislim da moraš znati sve doslovce pjevati kako bi se u trenutku mogao sjetiti svega, a i tad ne znaš na pismenom što je njemu važno, jer tih sat vremena ako želiš sve napisati nije dovoljno, pa moraš procijeniti što češ napisati a što izostaviti. Eto malo se oduljilo, no htjela sam da kolege koji namjeravaju izaći na ovaj ispit shvate da ga nikako ne smiju shvatiti olako.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.