AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Službeničko pravo

Nirvana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ako netko slučajno dobije obavijest o rezultatu pismenog na studomatu, molim lijepo da objavi na forumu tako da znamo mi ostali čemu se nadati jer smo mi ostali onda vjerojatno pali pismeni ispit.

dsvlux

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ljudi,čuo sam da ima neka skripta od 30 str za naučit službeničko? jel to dosta ili ipak knjiga+članci?

Juliska

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi,čuo sam da ima neka skripta od 30 str za naučit službeničko? jel to dosta ili ipak knjiga+članci?
Imaš skriptu od 30-tak strana sastavljenu temeljem knjige plus još 4 strane sastavljene temeljem članaka.
Skripta je sasvim dovoljna.

Pontifex

Jućer na usmenom nas je bilo šestero svi su prošli pismeni, a poslje i usmeni... Prof. Potočnjak je stvarno korektan na usmenom ispitu, ako se zapne postavlja podpitanja i sve u svemu jedna ugodna atmosfera na usmenom dijelu ispita... Moja pitanja na usmenom su bila bitne razlike između radnog odnosa drž. službenika i radnog odnosa u gospodarstvu (to je ono prvo pitanje iz zadnjeg pismenog), posebni uvjeti za prijem u državnu službu i zapreke za prijem i zapošljavanje stranaca... Dakle ukoliko se zadovolje oni strogi kriteriji pismenog ispita i dođe do usmenog dijela on ne bi trebao predstavljati veći problem...

Neo

Da, usmeni je kod profesora ugodan, jedino treba preskočiti "malu" prepreku - pismeni da čovjek može ugodno porazgovarati s profesorom.:D

viktoria

današnja pitanja kod pičuljana - klasifikacija pozakonskih propisa, etički kodeks, izvanredni otkaz, premještaj. najbolji ispit na tom faksu ikad, profesor je jako ugodan, normalno razgovara i mislim da je svakome dao ocjenu više iz pismenog.

Nirvana

slažem se sa ocjenom Pičuljana, jedan od ugodnijih ljudi na ovom faxu, ali ocjenu više iz pismenog dobio je svatko tko je znao odgovoriti na pitanje postavljeno baš za višu ocjenu što kod mene nije bio slučaj pa mi je ostala ocjena iz pismenog, no i to je ok. Pitanja su bila još napredovanje, klasifikacija radnih mjesta i tražio je kategorije i potkategorije koje nisam znala nabrojiti budući da to nisam ni pročitala. Osim toga je pitao premještaj, sudsku zaštitu prava službenika i radnika - koja je razlika, tko su državni službenici te izvore važne za službeničko pravo, zatim što koja uredba uređuje i u grupi prije je bilo pitanje iz članka - ona podjela propisa na tehničke, statusne i karijerne pa koja uredba gdje pripada. I da još je bilo pitanje o Odboru - što je to i tko osniva.

Nicole

Ja sam kombinirala skriptu + zds + članci. Smatram da skripta sama po sebi nije dovoljna.

marais

Da li se zna kada će biti pismeni dio ispita idući tjedan? Već je četvrtak, a na studomatu mi ne piše ništa!

marais

znači u utorak!
upravo čitam članak od Borkovića; da li je ikad bilo pitanje iz toga? I kaj bi uopće moglo biti - vrste pravnih vrela i odnos službeničkog prava i drugih grana prava?

Silenius

znači u utorak!
upravo čitam članak od Borkovića; da li je ikad bilo pitanje iz toga? I kaj bi uopće moglo biti - vrste pravnih vrela i odnos službeničkog prava i drugih grana prava?
Mislim da je jedno pitanje bilo vezano za pravne izvore službeničkog prava, a bilo je nešto i o kolektivnom ugovoru pa nije odgorega pročitati sve i povezati s ostalim.

martina_sk

Administrator
postoji greška u skripti na 16 str. piše da se na temelju ugovora o radu mogu obavljati poslovi s javnim ovlastima. točno je da se ne mogu obavljati.

malabudala

Značajke koje čine razliku između službeničkog i radnog odnosa?

ako može netko napisati na što bi se to pitanje točno odnosilo. po meni na dosta toga, nisam više sigurna...

marais

i meni je to pitanje malo problematično jer nema nigdje konkretnog odgovora, a i razlika je da li pitanje glasi: razlika između radnog i službeničkog odnosa ili prava.
Pogledaj str 18 u knjizi od Potočnjaka, tamo se govori o tome da je službenički odnos posebna vrsta radnog odnosa i u čemu je posebnost.

malabudala

i meni je to pitanje malo problematično jer nema nigdje konkretnog odgovora, a i razlika je da li pitanje glasi: razlika između radnog i službeničkog odnosa ili prava.
Pogledaj str 18 u knjizi od Potočnjaka, tamo se govori o tome da je službenički odnos posebna vrsta radnog odnosa i u čemu je posebnost.
Objasni glavne značajke pravnog položaja državnih službenika! mislila sam o tome pisati na ovo :cry: ... ali i o jednom i o drugom pitanju mi se čini da je odgovor zapravo pola knjige, a možda čak i da može biti i isti odgovor :hm: ... kad sam prvi put pročitala knjigu, činilo se da je sve jasno i lagano, a sad se čini da ništa ne znam pa ni najosnovnije :cry:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks