AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

bemartina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Usmeni kod Heldice - pokretanje postupka pred Ustavnim sudom i sankcije nezakonitosti u EU.
Unatoč tome što sam joj na oba pitanja odgovorila točno (štoviše, oba me puta zaustavila usred odgovaranja) i unatoč tome što iz kolokvija imam 3 a iz ispita 5, dotična je svojom nekom matematikom izračunala da je to 3. o_Oo_O
Što se tiče njenih pitanja jučer, sve je već rečeno, ponavlja se sve do sad napisano na forumu.
Ja sam drugi dio gradiva (UZUS, Povelja i EU) učila upravo tako da sam si označila pitanja s foruma i fokusirala se samo na te stvari, i trebalo mi je 4-5 dana da to naučim. S tim da dio koji se tiče EU sam učila iz UFEU (dio koji se odnosi na sud), a ostatak iz prezentacija. Sve u svemu, ukoliko se riješi kolokvij, moj je subjektivni dojam da ovaj predmet ne predstavlja nikakvo dramatično iskustvo. Sretno svima! ;)
prikljucujem se, pitanja standardna, ali sto se ocjena tice bila je vrlo nelogicna :O nisam ocekivala to od nje iskreno, cinila se fer i korektna (i kaj se ocjenjivanja tice) al ovo na ovom roku nije imalo veze s vezom, neka ponovi kako se racuna prosjek ocjena, ocito da je zaboravila kak se to radi o_O:mad:

anamarija5

da li tko ima dio knjige od Đerđe; Osnove upravnog prava Europske unije; Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci (2012), str. 175-204?

mis1988

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pliz ako netko zna gdje mogu dobiti odgovore na pitanja primat prava, primarno i sekundarno pravo te, načelo supsidijarnosti.

Puno hvala

Tihana I.

Kod Held nas bilo desetak na usmenom. Nije bilo teško, manje više sva pitanja s foruma na usmenom. Rekla je jedna cura da joj je i pomagala kad je zapela. Ima puno gradiva, mislim da je lakše svima koji su išli na kolokvij i pisali samo pola ispita. :)Sretno svima s učenjem!

Tourniquet

jane doe.
Ispit jučer: (ja sam pisala kolokvij)
Kada ustavni sud može privremeno obustaviti izvršenje pojedinačnih akata i radnji?
Povelja - pravo na učinkovit pravi lijek i pravično suđenje
Sud EU - objasni povredu ugovora ili dr. pravnog pravila kao osnovu sudskog nadzora.

Danas usmeni kod prof. Ofak. Ja sam mislila da sam lošije napisala, a na kraju dobila 15/15 bodova (za ta 3 pitanja), čini mi se da je ona ocijenjivala i svaka joj čast!
Vrlo kratak i ugodan usmeni, pitala me nepovlaštene tužitelje i ko može podnijeti zahtjev za ocjenu suglasnosti zakona s ustavom. Dobila sam sad 5 i iz kolokvija 3, pa je dala 4. Ja i više nego zadovoljna! Odlična je stvarno, mislim da je kod nje jako teško pasti..

anamarija5

još pitanja sa pismenog..iz konvencije - pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života, zus - proširenje tužbenog zahtjeva i zahtjev za izmjenu pojedinačne odluke zbog ukidanja općeg akta..usmeni kod Ofak, stvarno je ok..moja pitanja rokovi po zus-u i sukob nadležnosti po uzus-u..od kolega se sjećam prava građana po povelji, žalba protiv presude..

mayya992

Pitanja s jučerašnjeg usmenog kod prof. Staničića: prethodni postupak pred Sudom EU, zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti općih akata po zus-u, pravo na pošteno suđenje po Konvenciji, ocjena zakonitosti drugih propisa s Ustavom i zakonom po uzus-u. Pitanja od kolegica: ustavna tužba, nadležnost upravnog suda i visokog upravnog suda, sastav europskog suda za ljudska prava, razlika između prijedloga i zahtjeva po uzus-u (posebno znati objasniti od kada se postupak smatra pokrenutim i u kojim rokovima usud postupa po prijedlogu i zahtjevu), povlašteni, nepovlašteni i polupovlašteni tužitelj. Sretno svima! :)

Dobri Duh

Pitanja s jučerašnjeg usmenog kod prof. Staničića: prethodni postupak pred Sudom EU, zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti općih akata po zus-u, pravo na pošteno suđenje po Konvenciji, ocjena zakonitosti drugih propisa s Ustavom i zakonom po uzus-u. Pitanja od kolegica: ustavna tužba, nadležnost upravnog suda i visokog upravnog suda, sastav europskog suda za ljudska prava, razlika između prijedloga i zahtjeva po uzus-u (posebno znati objasniti od kada se postupak smatra pokrenutim i u kojim rokovima usud postupa po prijedlogu i zahtjevu), povlašteni, nepovlašteni i polupovlašteni tužitelj. Sretno svima! :)
a pitanja sa pismenog??????????????????

Bleble

Vecer. Nakon tri godina stanke moram krenuti dalje s ucenjem. Kolko citam dva zakona moram znati cijela a ostatak gradiva pitanja iz foruma. Ima li koja dobra dusa koja ima ispisana pitanja odnosno neku skripticu? Jako se bojim ovog ispita i neznam kako ni kuda poceti. Uz dva klinca trebam naci najpogodnije rjesenje stoga vas molim za pomoc
[DOUBLEPOST=1499896362,1499896299][/DOUBLEPOST]Vecer. Nakon tri godina stanke moram krenuti dalje s ucenjem. Kolko citam dva zakona moram znati cijela a ostatak gradiva pitanja iz foruma. Ima li koja dobra dusa koja ima ispisana pitanja odnosno neku skripticu? Jako se bojim ovog ispita i neznam kako ni kuda poceti. Uz dva klinca trebam naci najpogodnije rjesenje stoga vas molim za pomoc

ivanika

Pitanja,usmeni, danas kod Mateje Held.
1. Pitanje ekscepcije nezakonitosti UZUS?
2. Ogledni spor ZUS?
3. Primarno i skeunadarno pravo?(nabrojati i objasniti naćin primjene)
4. Pravo na učinkovitu upravu?(povelja)
5. UZUS, ukinuće, poništenje?
Što se tice ovog ispita, moram priznati da sam se iskreno jako namucila s ucenjem, htjela sam ici kracim putem, ah ovo i nije tako bitno(nauciti cijeli UZUS i ZUS sve članke)pa sam prvi put pala. Na kraju je ispalo da je sve bitno, svi savjeti od ranije od ostalih forumaša stoje, mora se nauciti cijeli ZUS i UZUS, naravo ako želite proći s dva jer ako na ispitu neznate povelju, konvenciju i Sud EU(prezentacije)koji isto nose poneki bodić onda ni dva nećete dobiti(6 pitanja 5 bodova 15 za prolazak). Ja sam ucila 1 mj. ali svaki dan barem 1-2h, čak i kad mi se nije dalo, kad bi i prije cistila kuću nego procitala barem jedan članak:eek:. Ja sam prošla danas, sretno svima. Ako nekoga zanima poklanjam svu literaturu iz koje sam učila(malo u bojama, ZUS i Konvencija ciste) sve je unutra + sva pitanja koja sam skupila s foruma:D
kolrgice molim Vas da mi posaljete pitanja koja ste skupili
Moj mail je [email protected]
Hvala

ivanika

pitanja sa jučerašnjeg roka???????????
Objasnite ocjenjivanje urednosti tuzbe prema ZUS
Objasniti zalbu protiv rjesenja prema ZUS
objasniti odgodni ucinak ustavne tuzbe odgada li us.tuzb. primjenu osporavanog akta
Objasnite intervenciju trece strane pred ESLJP tko i u kojim slucajevima ima pravo podnositi pisana ocitovanja i sudjelovati u raspravi/ Konv
Objasnite Eu ombudsmana prema pov
Navedite i objasnite odredbe Uugovora o funkcioniranju EU koje se odnose na neizravno pobijanje pred Sudom EU

Dobri Duh

thks
[DOUBLEPOST=1505735282,1504700578][/DOUBLEPOST]danas pismeni

poduzimanje radnji u sporu
odbijanje tužbenog zahtjeva
pravo pristupa dokumentima - povelja
ustavna tužba odbijanje
brisanje s liste
prethodno pitanje

sutra usmeni u 10 sati i rezultati ĆM

Žorža

Koliko vidim ovo je jedan od najtežih predmeta na 4-oj godini. Ako postoji netko tko je sam složio skriptu neka bude tako dobar da mi ju pošalje. Bila bi jako zahvalna. Ima previše za učiti. Možda pitanja i odgovore. Bilo što samo da pomogne. Hvala.
[DOUBLEPOST=1507316766,1507316700][/DOUBLEPOST]Koliko vidim ovo je jedan od najtežih predmeta na 4-oj godini. Ako postoji netko tko je sam složio skriptu neka bude tako dobar da mi ju pošalje. Bila bi jako zahvalna. Ima previše za učiti. Možda pitanja i odgovore. Bilo što samo da pomogne. Hvala.

mape5

Super Moderator
Čuj Žorža.... istina je da ima previše za učiti. ali moraš probati sama nešto napraviti. probaj si C/P pitanja, pa malo pregledati literaturu ..i tako.. s time da ima prezentacija na Katedri pod tim predmetom.... to moraš pogledati.
[DOUBLEPOST=1508748256,1507632023][/DOUBLEPOST]pratiti objavljivanje prezentacija.... prof.Ofak je već stavila novi ZUS i prezentaciju
[DOUBLEPOST=1508748595][/DOUBLEPOST]za ispit treba ZUS, UZUS , KONVENCIJA, POVELJA I UFEU-DIO O SUDU EU...
za sada skripte nema....ako je ko napravio neka je pošalje u skriptarnicu....
ispitna pitanja iz zakona su podnaslovi članaka
[DOUBLEPOST=1509015305][/DOUBLEPOST]promjena termina predavanja za redovne studente:
Predavanja iz Sudske kontrole uprave održavat će se utorkom od 14:30 do 16:00 sati u dvorani III, Gundulićeva 10.
[DOUBLEPOST=1509445190][/DOUBLEPOST]Zbog skraćene nastave, danas u utorak, 31.10. predavanje iz SUDSKE KONTROLE UPRAVE iznimno se neće održati.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks