AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

vedrana93

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
1. a) Objasniti funkcionalnu i organizacijsku definiciju javnih sluzbenika
b) Kljucni elementi prema kojima mozemo ustvrditi da se osoblje zaposljava prema merit sustavu
2. a) Objasniti integralni model
b) Usporediti status sluzbenika u administrativnom i menadzerskom modelu
3. a) Karakteristike sustava odjela i navesti prednosti i nedostatke
b) Dva trenda koja pokazuju priblizavanje karijernog sustava i sustava radnih mjesta
4. a) Navesti opce probleme kod ocjenjivanja
b) Posljedice negativne ocjene
5. a) Sastav sluzbenickog suda i viseg sluzbenickog suda i tko ih ustrojava
b) Sto sadrzi zahtjev za pokretanje postupka zbog teske povrede sluzbene duznosti

mira

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
molim nekog da mi kaze u ovom moru skripti koja je najbolja i da obuhvaca MARČETIĆ- ULJP IZ 2007 I MARČETIĆ-JAVNI SLUZBENICI I TRANZICIJA IZ 2005
HVALA VAM PUNO

patkica

EVO AKO NEKOGA ZANIMA

Obavijesti
prije 44 minute
Uređeno: prije 43 minute
Rezultati pisanog dijela ispita održanog 23.2.2016.
Komisijski ispiti, petak u 10h, ĆM4, soba 28

1. Bekina Vedrana -

2. Bosnjakovic Ruzica-Mia -

3. Celcic Petra +

4. Miloloza Mateja -

Usmeni ispiti, četvrtak u 14.15h, ĆM4, soba 26 (ispituje: prof.dr.sc. Marčetić)

1 Pernar Ivana

2. Tubin Vesna

Usmeni ispiti, četvrtak u 11h, G10, soba 21/III (ispituje: doc.dr.sc. Manojlović)

1. Benić Sanja

2. Bilić Vedrana

3. Bojić Andreja

4. Vujčić Luka

Usmeni ispiti, četvrtak u 15,30h, G10, soba 3b (ispituje: dr.sc. Giljević)

1. Bartulović Karla

2. Čujko Marina

3. Dozen Kristina

Uvid u negativne ispite može se izvršiti u četvrtak u 16h, G10, soba 3b.

ČESTITAM SVIMA !!!!

ivankam

Bok svima, sto se tice uljupa, ucila sam iz ine skripte za kolkvij, tj. vise sam citala nego ucila, tri dana prije ispita sam malo vise zapela. Prosla sam iz prve pismeni, nazalost pala usmeni i to na glupom pitanju definiciji javnih sluzbenika (umor i blokada), ali sve pohvale profesoru Teu, strpljiv i divan profesor, daje ti vremena i prostora da razmislis i ne rusi bezveze. Moja preporuka je svima da svakako prvo procitate knjigu da dobijete neku sliku o predmetu.. Bit ce vam dosadan u pocetku, ali kad vam sjedne cak izanimljiv, samo hrabro, a meni vise srece drugi put.

uniball

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Objasnit ću vam ja, jednostavno je. Kod dva trenda se nastoji promijeniti klasični koncept karijernog sustava i radnih mjesta tako da se jedne karakteristike primjenjuju u drugom. U karijernom sustavu je dodana karakteristika radnog mjesta- decentralizacija odnosno prijenos ovlasti na nize razine te se na vise radnih mjesta koristi natjecaj.
Kod radnih mjesta se pak koristi elementima karijernog- primjenjuje se centralizacija. I to je to.
Kod odabira vodećeg osoblja su sve klasične karakteristike, i to je sve točno, nema oprečnosti.
Da rezimiram, dva trenda približavanja bi se mogla gledati kao abnormalnost u odnosu na njihove klasične karakteristike. Nadam se da ste shvatili :D
Puno ti hvala na trudu i odgovoru. Sada napokon razumijem.

AnitaJ

Da li je za kolikvi 1.potrebno znat zakon u cijelosti ili sami ona dio koji je naveden u skripte za prvi kolikvij?

uniball

Da li je za kolikvi 1.potrebno znat zakon u cijelosti ili sami ona dio koji je naveden u skripte za prvi kolikvij?
Mislim da dâ. Tako ja učim.

Evo kada su predavanja.

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA S OSNOVAMA SLUŽBENIČKOG PRAVA

10.3.
četvrtak

11.3.
petak

14.3.
ponedjeljak

Nastava se održava od 17.00 h do 21.00 h u dv.IX.,G10.

ivana16

Mogu li izvanredni na kolokvije iz ovog kolegija? Ako da, da li je dovoljno da odemo na predavanja za inzvanredne ili moramo s redovnima? Hvala unaprijed :)

sufi

Izvanredni mogu kolokvirati i moraju radi toga odslušati predavanja za izvanredne studente, traju tri dana, mislim oko 10.3 da počinju. I izvanredni studenti u ovom slučaju ( radi kolokvija) moraju isključivo odslušati predavanja koja su namijenjena za njih. Redovni studenti slušaju predavanja kroz cijeli semestar i mislim da mogu izostati koji puta (možda dva..nisam ziher) ali izvanredni ne mogu izostati u ta tri predavanja, ak žele na kolokvij. Pa vodite si o tome računa..nema ono dođeš potpišeš se i odeš domeka u prvoj pauzi. Papir ide pred kraj predavanja po dvorani a lani je rijetke pustila da odu nekaj ranije.

goga

Evo ovako na predavanja se mora ići sva , nakon svakog predavanja se potpisuje ,traju od 17-20 otprilike, korisna su jer kažu koja pitanja su česta na ispitu i objasne neke stvari koje u knjizi nisu baš dobro objašnjene, prvi kolokvij je krajem četvrtog mjeseca ,a drugi sam biras na kojem ljetnom roku ćeš izaći. Eto to je to :)
Prvi kolokvij krajem četvrtog mjeseca? To već negdje piše ili.....
Zadnja dva puta je bio u 5.mjesecu, što bi bila bolja verzija zbog ostalih rokova.

goga

Hvala,drug rjecima zakon naučiti u cijelosti za prvi kolok.ako sam dobro razumjelia?!
Pozdrav,
Biti će stavljena obavijest i popis literature za 1. kolokvij i 2. kolokvij. Dakle, i iz knjige i zakona.....

blondy

S prve godine mi je ostala nauka 2 sad upisujem ULJP i idem na predavanja za izvanredne, kaj mislite da li ću moći na kolokvij ili moram riješiti nauku2?

Darijana

S prve godine mi je ostala nauka 2 sad upisujem ULJP i idem na predavanja za izvanredne, kaj mislite da li ću moći na kolokvij ili moram riješiti nauku2?
Moći ćeš na kolokvij jer se ne prijavljuje prvi kolokvij ali do drugog kolokvija moraš riješit nauku pošto se drugi prijavljuje

dina28

Kolege spremam uljup za 4 mjesec al ne mogu nac popis literature za ovu godinu? Zanima me jel se kaj promijenilo u odnosu na proslu god? Hvala :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Kolege spremam uljup za 4 mjesec al ne mogu nac popis literature za ovu godinu? Zanima me jel se kaj promijenilo u odnosu na proslu god? Hvala :)
Literatura:
  1. Marčetić Gordana; Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi; Društveno veleučilište u Zagrebu (2007), str. 43.-264., 289.-311
  2. Marčetić Gordana; Javni službenici i tranzicija; Društveno veleučilište u Zagrebu i Konrad Adenauer Stiftung (2005), str. 119.- 184
  3. Zakon o državnim službenicima, NN 49/12, 37/13, 38/13;
  4. Uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi, NN 77/07, 13/08, 81/08 (čl. 1-6, 11, 17).;

https://www.pravo.unizg.hr/UZ/predmet/ulpsosp/opce_informacije_o_predmetu

mrt

Kolege, jel li bio netko danas na predavanju? Sto su rekli za kolokvij? Jeste se vec danas potpisivali?
Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks