AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

Adad

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ako imas ocjenu u indeksu nema razloga da ih opet moras polagati ‍
Ja sam takoder nastavila nedavno i vjezbe su mi priznate, tj nemam ni opciju u studomatu za njih.
(U moje vrijeme ocjena se dobivala na zadnjem satu nakon sto bi napisali neko rjesenje....)
Problem je sta ga u indeksu nemam, tek nedavno to skuzila... sad nez kad to mogu prijavit

Mamanafaxu

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bok jel ak 4 put ne prodem na ispitu pred komisijom imam zabranu 3 mj?
Da 90 dana ti je zabrana, i ja idem na komisiju Sretno svima koji pišu sutra!
[DOUBLEPOST=1559567929,1559458711][/DOUBLEPOST]Pozz kolege!Kako ste znali danas, mislim da je baš bio težak ispit..
Pitanja: poništavanje i ukidanje nezakonito rješenja,zajednička odluka u upravnom stvari,tužbeni zahtjev u upravnom sporu, ovlasti visokog upravnog suda u žalbi, dostava javnom objavom

PaoLetha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnjeg roka:
1. Službena osoba
2. Obavješćivanje o tijeku postupka i razgledavanje spisa
3. Odgoda izvršenja
4. Ocjenjivanje pretpostavki za vođenje upravnog spora
5. Usvajanje tužbenog zahtjeva
6. Pokretanje prekršajnog postupka pred tijelima državne uprave

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav,

Putnik sam, zanima me postoji li mogućnost da mi u ponedjeljak odmah nakon pismenog isprave pismeni i ako sam prosla da me ispitaju usmeno? Da ne putujem u utorak jiš jednom. Ima li itko kome je takva ideja uspjela? Smatrate li da ako im pošaljem mail da će mi pružiti mogućnost?

Irenaa

Pitanja sa današnjeg roka:
1) Načelo pomoći stranci
2) Opunomoćenik za primanje pismena
3)Odricanje i odustanak od žalbe
4) Prekid upravnog spora
5) Žalba protiv rješenja u ZUS-u.
6) Osnove prigovora na prekršajni nalog. Tak nešto. :)

manuelicaa

U 9h
[DOUBLEPOST=1562059621,1562005914][/DOUBLEPOST]Usmeni kod Ofak, ispit 2 i 3/4, pitanja iznimke od vodenja spora ZUS i odbacivanje žalbe ZUP i 2 u indeksu i ZADNJI ISPIT RIJEŠEN!!

Irenaa

Usmeni danas kod Staničića :
Neposredno rješavanje , kad rješenje postaje izvršno i iznimke od vođenja spora. Kolege je pitao: Postupanje prvostupanjskog tijela u povodu žalbe , rješenje o izvršenju ,rok za podnošenje tužbe, zainteresirana osoba , pokretanje upravnog postupka , pokretanje javnom objavom ,odbijanje žalbe ... I to je to. Profesor je bio smiren ,opušten ,strpljiv. Svi smo prošli . :) Sretno dalje svima. I nemojte olako shvatiti ovaj predmet ;) Ja se namučila i tek iz petog pokušaja položila. A mislila bit će lagano.

maja1307

Današnja pitanja:
1. Primjena ZUP-a
2. Rješenje u stvarima manjeg značenja
3. Nadležnost i postupak poništavanja ili ukidanja rješenja
4. Prekid upravnog spora
5. Postupanje upravnog suda po žalbi
6. Ovlaštenici za pokretanje prekršajnog naloga

Rezultati sutra u 16h.
[DOUBLEPOST=1567537138,1567438472][/DOUBLEPOST]Da postoji više ljudi kao prof. Šikić, svijet bi bio ljepše mjesto. Tolko ugodan, simpatičan i drag profesor.. da čovjek ostane pozitivno šokiran. Pismeni je zbilja jako, jako bitan. Ako dobro napišete, na usmenom nemate problema. Jbga, moramo sve znati, ipak nam je to buduća struka.
Sreeeetno svima

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks