AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

JOIN-t

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da li netko zna kada su upisi ocjena za izvanredne studente za upp vježbe.Profesori su rekli da čuvaju ocjenu do 9 mjeseca a podataka na netu nema.

kb2812

Mislim da moras prijavit rok ili otic na konzultacije. Mislim nisam sigurna ali ne znam bas da ce stavit neku objavu. Posalji mail profesoru

LuciaL

Današnja pitanja:
1. ZUP Nacelo samostalnosti i slobodne ocjene dokaza
2. ZUP Osiguranje dokaza
3. ZUP Oblik rješenja
4. ZUS Zakazivanje rasprave
5. ZUS Sadržaj i predaja zahtjeva za ocjenu zakonitosti općih akata
6. PZ Objasni ovlastenike za izdavanje prekršajnog naloga.

marijanap

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolege, može li mi netko napisati gdje su rezultati današnjeg ispita? Vidjela sam da su u utorak u 15 sati ali nisam registrirala gdje...

miška

U ČM4. u 15h su rezultati i odmah nakon slijedi usmeni.
barem je tako uvijek bilo do sada. nisam upoznata da ima nekih promjena.

marijanap

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hvala miška!
[DOUBLEPOST=1568646240,1568646168][/DOUBLEPOST]
Hvala miška!

ivana91

Jel znaš možda jel za sve predmete u 3? Konkretno zanima me sudska kontrola uprave...

micmic

Dal mi moze netko rec di u ZUSu stoji clanak ‘kad se ne moze podnijeti zalba protiv rjesenja prvostupanjskog tijela’??
Možda članak 15 st. 9 ZUS
"Protiv rješenja kojim je odlučeno o izuzeću žalba nije dopuštena "

micmic

Pozdrav svima. Jučer usmeni kod prof.dr.sc Šikić, 4 boda na pismenom, postavio dva pitanja ukidanje i poništavanje nezakonitog rješenja i ogledni spor, 4 u indeksu.
Sretno svima.
[DOUBLEPOST=1568785584,1568785455][/DOUBLEPOST]
Dal mi moze netko rec di u ZUSu stoji clanak ‘kad se ne moze podnijeti zalba protiv rjesenja prvostupanjskog tijela’??
Mislim da je članak 15 st.9 "Protiv rješenja kojim je odlučeno o izuzeću posebna žalba nije dopuštena"

LuciaL

Usmeni kod Šikića - odličan profesor, sve pohvale! :) Pitanja: ZUP postupanje drugostupanjskog tijela po žalbi,kad se odbija žalba. ZUS stranke u upravnom sporu,tko moze biti tužitelj, tko je zainteresirana osoba.

PetraZG97

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mogu li se Vjezbe iz Uppa upisati u ljetnom semestru ako ne upisem UPP sad u zimskom?
Dali su oni povezani kao npr.Eng 3 i eng 4 gdje bez upisanog eng 3 ne mogu upisati eng 4?

.ivy.

Mogu li se Vjezbe iz Uppa upisati u ljetnom semestru ako ne upisem UPP sad u zimskom?
Dali su oni povezani kao npr.Eng 3 i eng 4 gdje bez upisanog eng 3 ne mogu upisati eng 4?
Mozes upisati neovisno o UPP. Ja sam tako prošle godine upisala.

ivana23

Pozdrav!! Molim za pomoć oko literature. Da li moramo učiti iz knjiga
1.Đerda Dario-Opći upravni postupak u RH (2010)
2. Đerda i Šikić- Komentar zakona o upravnim sporovima( 2012)
Navedene su u obveznoj literaturi. Zanima me da li ste vi učili ili učite samo po zakonima ili je ovo stvarno neizostavno?
[DOUBLEPOST=1569237634,1569237542][/DOUBLEPOST]Pozdrav!! Molim za pomoć oko literature. Da li moramo učiti iz knjiga
Navedene su u obveznoj literaturi. Zanima me da li ste vi učili ili učite samo po zakonima ili je ovo stvarno neizostavno?

TuttiFruti

Pozdrav!! Molim za pomoć oko literature. Da li moramo učiti iz knjiga
[DOUBLEPOST=1569237634,1569237542][/DOUBLEPOST]Pozdrav!! Molim za pomoć oko literature. Da li moramo učiti iz knjiga
samo zakoni su dovoljni

Irenaa

Da li se moze ic na konzultacije iz oveg predmeta?
Naravno,u slučaju bilo kakvih nejasnoća i dodatnih pojašnjenja ,slobodno odite na konzultacije. Profesori su susretljivi. Naročito prof . Staničić.
[DOUBLEPOST=1569264924,1569264709][/DOUBLEPOST]
Zahvaljujem!
Ako netko ima kakav savjet,pitanja...sve će dobro doći.
Svakako prelistaj po forumu koja su najčešća pitanja u pismenom jer se već sva pitanja ponavljaju. Dovoljno je učiti iz zakona,a prekršajni nisam ni učila zadnji put i nije pitao na usmenom ,tak da se može proći i bez toga. Naučiti ZUP i ZUS i to je to :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks