AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

lolly

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pitanja s današnjeg roka:

1. Kako smrt stranke odnosno prestanak pravne osobe utječe na postupak
2. Elektronička komunikacija prema zupu
3. ukidanje i poništavanje nezakonitog rješenja
4. upravni spor u formalnom i materijalnom smislu
5. obveznost sudskih presuda
6. nezakoniti dokazi(prekršaji)

stella

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ima netko riješen zadatak od asistentice Lane Ofak? o gđi Anić i Ante Anić... neznam odkud bi počela, kako? ako mi može poslati ma mail [email protected], barem da znam kako bi to trebalo izgledati
puno hvala!

zan1

Dao zadnji ispit kod sikica
pitao me kada sud sam moze rjesiti us
kada 2 stupanjsko tijelo odbija zalbu
vrlo kratko i korektno
ostao samo diplomski kod njega i hvala bogu da je sve ovo pri kraju

sretno svima

forum je jako dobrar za sve razmjene informacija o ispitima i pitanjima

cedevita

evo dojmovi sa usmenog

ja sam prošla, čak puna 4 dana sam učila za ovaj ispit..i to sve prošla- i postupak i sporove , dakle moguće je.. prekršaje ne treba učiti, jer ih niti ne pita na usmenom (Šikić)

dakle, današnja pitanja sa usmenog kod Šikića:

Načelo razmjernosti u zaštiti prava stranaka i javnog interesa
Nagodba- sve o tome
Načelo štete i povrat stvari
Prvostupnjsko tijelo- u povodu žalbe (kako postupa, što može učiniti)
Drugostupanjsko tijelo u povodu žalbe
Pravni lijekovi na koje stranka ima pravo u upravnom postupku
da li Upravni sud može sam odlučivati o pojedinoj upravnoj stvari - kada i kako,
Spor zakonitosti i spor pune jurisdukcije
Pobijanje upravnog akta- kada se pobija
Kada će drugostupanjsko tijelo rješenje odbiti a kad odbaciti

lolly

promjena stanja indeksa----- dvojčica...

Bila kod Šikića...

pitanja vrste dokaza, uloga vještaka, tko može biti opunomoćenik, i što znači da se osoba bavi nadripisarstvom

rekao je da mi je pismeni loš i da nemam pravo na pogrešku na usmenom...
Ugodan pri ispitivanju... meni nije pomagao jer mi je pismeni bio loša ali mislim da izvlači znanje ako je pismeni malo bolji...

uhhhh napokkon

Mona

Prošla sam danas kod Ofak pitala me sastavni dijelovi rješenja te odgodni učinak žalbe.

Holly

I ja sam danas prošla kod asistentice Ofak. Pitala me neposredno rješavanje.
Čestitam svima koji su prošli, a ostalima sretno slijedeći rok.

A što se tiče prekršaja, nije istina da na usmenom ne pitaju Prekršajni zakon. Ako u testu niste napisali pitanje koje se odnosi na prekršaje, velika je vjerojatnost da će vas to pitati na usmenom. Ne znam za Šikića ili Staničića, ali Ofak je na prošlom roku to pitala kolegu. Slušala sam ispit, pa znam što pričam. Tak da se slučajno ne iznenadite.

mya_zg

jel se može upravni spor učiti iz zakona ili mora biti knjiga i gdje vidjeti literaturu jer na katedri nema?

sway

prošla kod šikića!!! :laughing:
pitanja: stranke upravnog spora, zaštita prava pružitelja javnih usluga, izvršnost prvostupanjskog rješenja!

iskra

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
znam da smo već na 21 stranici s temom, ali ja moram sumirati (tko pita ne skita):i studenti po starom programu - prije bolonje -trebaju prije pristupa na pismeni ispit tražiti i riješiti zadatak?

hanna

Molim neku dobru dušicu da mi pomogne... :) Stari sam student, dakle prije bolonje. Zanima me dali mogu polagati postupak a da nisam položila građansko? I šta sve trebam napraviti prije izlaska na ispit, neki zadatak navodno treba napraviti. Kako to funkcionira? Gdje trebam ići po zadatak i jel ima netko možda riješen da vidim uopće kak to izgleda, jer nisam nikada bila na predavanjima. Isto tako me zanima literaturica... :) znam da sam sada malo zahtjevna, ali molim za malkice razumijevanja... :)

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Molim neku dobru dušicu da mi pomogne... :) Stari sam student, dakle prije bolonje. Zanima me dali mogu polagati postupak a da nisam položila građansko? I šta sve trebam napraviti prije izlaska na ispit, neki zadatak navodno treba napraviti. Kako to funkcionira? Gdje trebam ići po zadatak i jel ima netko možda riješen da vidim uopće kak to izgleda, jer nisam nikada bila na predavanjima. Isto tako me zanima literaturica... :) znam da sam sada malo zahtjevna, ali molim za malkice razumijevanja... :)

Ima tu puno dobrih dusa koje su vec sto i vise puta pisale odgovore na ova tvoja pitanja. Zasto je tako tesko koristiti trazilicu ili si dati malo vremena pa prouciti stare postove u kojima sve pise?

Postupak mozes polagati prije gp-a ako ti je gp jedini preostali ispit s druge, po zadatak ides bilo kome s katedre (a mozes ih kontaktirati i mailom - poslat ce ti ga bez problema), rijeseni zadaci kolaju medju studentima, literatura je:

1. BORKOVIĆ, IVO, UPRAVNO PRAVO, VII. izmjenjeno i dopunjeno izdanje, Zagreb, Narodne novine, 2002 glava o Upravnim sporovima
2. Zakon o općem upravnom postupku - NN 47/09
3. Prekršajni zakon - NN 107/07 od clanka 82. do kraja (Postupovne odredbe)

arnela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ima tu puno dobrih dusa koje su vec sto i vise puta pisale odgovore na ova tvoja pitanja. Zasto je tako tesko koristiti trazilicu ili si dati malo vremena pa prouciti stare postove u kojima sve pise?

Postupak mozes polagati prije gp-a ako ti je gp jedini preostali ispit s druge, po zadatak ides bilo kome s katedre (a mozes ih kontaktirati i mailom - poslat ce ti ga bez problema), rijeseni zadaci kolaju medju studentima, literatura je:

1. BORKOVIĆ, IVO, UPRAVNO PRAVO, VII. izmjenjeno i dopunjeno izdanje, Zagreb, Narodne novine, 2002 glava o Upravnim sporovima
2. Zakon o općem upravnom postupku - NN 47/09
3. Prekršajni zakon - NN 107/07 od clanka 82. do kraja (Postupovne odredbe)
freya,molim te možeš li meni isto poslati zadatak na [email protected]?,unaprijed ti hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks