AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Višestupanjska uprava i regionalni razvoj

mirica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bog! Zanima me kakav je ovaj ispit tj. da li profesor gnjavi sa sitnicama? Bilo kakvo iskustvo bi dobro došlo! Hvala!

amelie

malo pišu kako je samo usmeni, a onda par postova prije da je i pismeni. Sada mi ništa nije jasno... Jel samo usmeni ili i pismeni i usmeni???

ivanaaaa

malo pišu kako je samo usmeni, a onda par postova prije da je i pismeni. Sada mi ništa nije jasno... Jel samo usmeni ili i pismeni i usmeni???

samo usmeni, ovaj pismeni dio se odnosi na kolokvije na koje mozes pristupiti ako si redovit na predavanjima...

Kiara

Moja pitanja su bila: prednosti i nedostaci višestupanjskog upravljanja, načelo programiranja i koji dokumenti se donose i koji su elementi koje dokumenti trebaju sadržavati???, kohezijski fond, statistička podjela i problemi svake od statističkih regija.

marina lip

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
I ovaj ispit položen! Pitao me načela fondova i objasni koncentraciju, pretpristupni fondovi,nabroji i reci o svakom po nešto, faze reg. politike u tranzicijskim zemljama,koje su i reci nešto o racionalizaciji, ocjenjivanje po ZRR i koje skupine lokalnih i regionalnih jedinica jedinica spadaju potpotpomognuta područja,...
Kolegicu je pitao što je to regionalna politika, načela reg. politike po ZRR i objasni partnerstvo i suradnju, IPA i nabroji komponente, kakva su to brdsko planinska područja i koje su poticajne mjere,...
Ako se još čega sjetim, napišem!

patti

je li vas puno mučio, koliko strana na kraju iznosi ispitna literatura, vidim da je sve razbacano neko
i da li se moraju znati sve one uredbe koje je naveo?
da li cjepidlači, znam da je zeznut prof. tako da ne znam štop očekivati kod njega,
hvala

zvrka

je li vas puno mučio, koliko strana na kraju iznosi ispitna literatura, vidim da je sve razbacano neko
i da li se moraju znati sve one uredbe koje je naveo?
da li cjepidlači, znam da je zeznut prof. tako da ne znam štop očekivati kod njega,
hvala
pita ih po dvoje, postavi 4 pitanja naizmjenice i brzo je gotovo bez maltretiranja... :)
iz uredaba se treba znati na temelju kojih pokazatelja se izračunava Indeks razvijenosti i Partnerska vijeća - što su, koliko ih ima, na kojem načelu počivaju;
onih stotinjak stranica iz knjige, zakoni, iz njegovih članaka faze reg.pol tranzicijskih zemalja i koliko ima PPDS i BPP.

marina lip

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Profesor je malo čudan, čas je ozbiljan, čas se smijulji bezveze i kad nešto ne znaš baš dobro! Ipak mislim da je za prolaz dovoljno znati neke osnove, bar iz mojeg iskustva. Kad me pitao pretpristupne fondove rekla sam mu o svakom rečenicu, bez onih nabrajanja ciljeva svakog fonda, npr. ISPA-rekla sam da je to fond kojim se financiraju infrastrukturni projekti na području prometa i zaštite okoliša, i tako o svakom.

Kiara

Svi su zakoni bitni! (razvrstavanje, poticajne mjere, definicije, indeks razvijenosti - pokazatelji, partnerska vijeća), iz knjige temeljna načela strukturnih fondova dobro znat - to je pitao sve nas na prošlom roku!

zvrka

a jel i uredbe treba ili samo zakoni?
iz uredaba se treba znati: na temelju kojih pokazatelja se izračunava Indeks razvijenosti i Partnerska vijeća - što su, koliko ih ima, na kojem načelu počivaju!

patti

mene više zanima gdje nabaviti knjigu pošto su sve posuđene na pravnom f.,
ima li netko ideju?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks