Na ovaj način i ovim postovima zaista nećete ništa postići, ovakav način komuniciranja nije svrha ovog foruma.
S obzirom da nas ima različitih godišta i da dolazimo iz različitih sredina i obitelji,
normalno je da svatko i ovaj fakultet, diplomu i posao nakon diplome shvaća na drugačiji način.
Kolegiji ovog fakulteta su zahtjevni i pojedini zaista teški,
te čovjek nakon diplome očekuje nešto više. Odnosno, brzo zaposlenje, dobar posao sa plaćom da ne mora razmišljati hoće li kupiti ono što mu se sviđa i uvijek na etiketi gledati cijenu.
No, stvarnost je malo drugačija. Završetkom studija stječe je, kako je još uvijek svi zovu, viša stučna sprema, koja nikad neće biti u rangu visoke.
Ako i nađeš posao, on često bude ne samostalan i pod nadzorom dipl.pravnika, plaća oko 3.500,00 kuna, pa kad tu dođe i obitelj, pa neki stambeni kredit, itd...
To je realnost,
ali ne samo naše struke. Svaka nova vještina i znanje dobro dođe, pa i nastavak studija i diploma nakon završetka 5. godine nekog fakulteta koji u ovom trenutku treba dobro platiti. Od takve plaće je to vrlo teško.
Jedino što imam osjećaj da je možda neku drugu višu lakše završiti, a da se opet prima ista takva plaća.
Trebamo si pomagati, prikupljati sve informacije i dijeliti ih,
to mi nekako ulijeva snagu i nadu da će se nešto promijeniti.
Meni je ovaj forum svakako pomogao kod spremanja ispita, jer ste svi zaista kolegijalni, i željela bih da i ostanemo takvi...