AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

Cokolada

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
činjenica je da je danas teško naći posao sa bilo kojim faksom (osim ak nemaš neku vezu), al dajte molim vas više prestanite tolko pljuvat po ovom našem faksu i nemojte biti toliko negativni. Slažem se da stanje nije bajno, al opet kad se sjetim koliko sam truda i rada uložila da završim ovaj faks ne pada mi na pamet omalovažavat ovaj faks i reć da je sve bilo uzalud.

Eto samo toliko...:scatter:
da slaŽem se nemojte pljuvati po naŠem fakultetu,zaŠto ste ga onda uopĆe upisivali?
Ako hoĆeŠ raditi naĆi ĆeŠ posao,i nemoj oČekivati plaĆu od 10 000 kn.

nixx

da slaŽem se nemojte pljuvati po naŠem fakultetu,zaŠto ste ga onda uopĆe upisivali?
Daj Čokolada, molim te, ti bi mogla biti Polančecova glasnogovornica u ovaj teški čas za njega jer ti bacanje floskula ide ko od šale. Volja za radom nije garancija da ces naci posao...I btw...ako zelim pljuvat cu po faksu jer imam argumente za to...Ne očekujemo plaću od 10 000 kn, ali ne ocekujem ni da cu u skorije vrijeme postati mađioničar pa da smislim kako prezivjeti sa 3500 kn mjesečno...

činjenica je da je danas teško naći posao sa bilo kojim faksom (osim ak nemaš neku vezu), al dajte molim vas više prestanite tolko pljuvat po ovom našem faksu i nemojte biti toliko negativni. slažem se da stanje nije bajno, al opet kad se sjetim koliko sam truda i rada uložila da završim ovaj faks ne pada mi na pamet omalovažavat ovaj faks i reć da je sve bilo uzalud.

eto samo toliko...:scatter:
1. Ako netko iznosi činjenice, to nije pljuvanje!
2. Ukoliko je netko realan, ne znaci da je negativan.
3. I ja sam ulozio puno truda i rada da bi zavrsio sve u roku, sto mi jos vise daje za pravo da sad pljujem kako ti kazes...

Žuža

Daj Čokolada, molim te, ti bi mogla biti Polančecova glasnogovornica u ovaj teški čas za njega jer ti bacanje floskula ide ko od šale. Volja za radom nije garancija da ces naci posao...I btw...ako zelim pljuvat cu po faksu jer imam argumente za to...Ne očekujemo plaću od 10 000 kn, ali ne ocekujem ni da cu u skorije vrijeme postati mađioničar pa da smislim kako prezivjeti sa 3500 kn mjesečno...

3. I ja sam ulozio puno truda i rada da bi zavrsio sve u roku, sto mi jos vise daje za pravo da sad pljujem kako ti kazes...

Yessssss!

Kristijan

istraživao sam na internetu i imam apsolutno sve simptome depresije

* Prvo i osnovno što je muči je potištenost, to jest duboko sniženo raspoloženje (lat. depressio upravo znači potištenost). Osoba pogođena depresijom je dakle nesretna, utučena, tužna, katkad upravo očajna i bespomoćna.

* Osim što je potištena, depresivna je osoba pojačano razdražljiva i osjetljiva na stres, prigovore, uvrede, prepreke i druge životne nepogodnosti.

* Depresivac se osjeća osamljeno, napušteno, nevoljeno i suvišno. Iako su mu pažnja i društvo potrebni, gužva ga smeta i čini tjeskobnim.

* Tipičan se depresivac slabije koncentrira, bezvoljan je, apatičan, trom i usporen, ništa ga ne veseli i ne motivira.

* Neke su posljedice depresije prepoznatljive na usko tjelesnom planu: osoba ima poremećaj spavanja, apetita i spolne moći, brže se umara i iscrpljuje, osjeća bolove u raznim dijelovima tijela i općenito nije u stanju ispunjavati svakodnevne obaveze.

Mimi

ajde super.
od srca ti želim da nađeš posao i to u skorije vrijeme, na temelju vlastitih sposobnosti, bez žnjore.
ono da se javiš na natječaj, odmah te pozovu na testiranje i od svih 70 molbi koje su stigle za jedno radno mjesto ti ga dobiješ.

jesi li ikada pokušavala tražiti posao?

Kristijan kužim da ti je teško, ali ako će te sad počet prati depra zbog jednog neuspjeha onda...
život će ti donijeti još puno lijepih i manje lijepih trenutaka, sad da ću odmah past u depru kod prvog većeg neuspjeha neću.
drukčije nejde ili se dižeš ili ćeš ostati ležati.

Kristijan

treba se skupit i otić pred vladu i reći jadranki koliko nas je "usrečila" odlukom o zabrani zapošljavanja u državnim službama... i reći da dok njezin ministar jandroković troši milijune proračunskog novca na renoviranje svoga ureda, ona nema barem neki (volonterski) program "ispomoći" novim, svježim službenicima u ovim teškim vremenima u svrhu osiguranja pripravničkog staža... ili tako nešto.

a možda joj isprintat i pred oči stavit ovo o čemu chepka piše... o tome kako se u civiliziranom svijetu odnose prema studentima i prema znanju

smajlica

treba se skupit i otić pred vladu i reći jadranki koliko nas je "usrečila" odlukom o zabrani zapošljavanja u državnim službama... i reći da dok njezin ministar jandroković troši milijune proračunskog novca na renoviranje svoga ureda, ona nema barem neki (volonterski) program "ispomoći" novim, svježim službenicima u ovim teškim vremenima u svrhu osiguranja pripravničkog staža... ili tako nešto.

a možda joj isprintat i pred oči stavit ovo o čemu chepka piše... o tome kako se u civiliziranom svijetu odnose prema studentima i prema znanju
Dobra ideja!

katarina

A sta cemo,svi smo za sada u istom polozaju...bit ce sigurno bolje nakon nove godine kad prestane vrijedit ta zabrana...a do tada nam je bolje trazit bilo kakav posao pa i izvan struke da ne padamo u depresiju... i s nestrpljenjem cekat da pocnu izlazit natjecaji...a i mozemo se polako pripremat za testiranja ponavljajuci najvaznije zakone,ustav,engleski...tako da barem iskoristimo to vrijeme za kvalitetnu pripremu...
evo link za ucit ili ponavljat engleski,besplatno je...ima i za pocetnike i one naprednije i zabavno je...
Free English Language lessons and EFL exam practice

blueberry

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da se razumijemo, ni ja nisam zadovoljna s (ne)provođenjem bolonje na našem faksu i nemogućnosti nastavka studija (bar zasad), al stalno govorenje kak ovaj faks ne valja sigurno nam neće pomoći. Primjetila sam da se ljudi žale kako nas, upravne pravnike, i našu struku drugi ne poštuju dovoljno i da nas podcjenjuju. Pa šta drugo možemo i očekivat kad vide da mi ni sami ne cijenimo to što jesmo.

Počnimo konačno cijenit sebe i našu struku pa će nas cijenit i drugi!:thumb22:

giggles

Preživjeti s 3 500kn? uh kako da ne ja sam radila za 2 100kn pa sam preživjela! A čovjek bi rekao bar su u knjigovodstvu veće plaće!:shocked:

Cokolada

zaŠto si onda uopĆe upisao,upisala ovaj faks ako pljujeŠ po njemu??

I ja zavrŠavam faks u roku ,pa se ne Žalim

od plakanja i Žaljenja neĆeŠ uspijeti u Životu

i gledaj na Život malo pozitivnije

Ksenija

Na ovaj način i ovim postovima zaista nećete ništa postići, ovakav način komuniciranja nije svrha ovog foruma.
S obzirom da nas ima različitih godišta i da dolazimo iz različitih sredina i obitelji,
normalno je da svatko i ovaj fakultet, diplomu i posao nakon diplome shvaća na drugačiji način.
Kolegiji ovog fakulteta su zahtjevni i pojedini zaista teški,
te čovjek nakon diplome očekuje nešto više. Odnosno, brzo zaposlenje, dobar posao sa plaćom da ne mora razmišljati hoće li kupiti ono što mu se sviđa i uvijek na etiketi gledati cijenu.
No, stvarnost je malo drugačija. Završetkom studija stječe je, kako je još uvijek svi zovu, viša stučna sprema, koja nikad neće biti u rangu visoke.
Ako i nađeš posao, on često bude ne samostalan i pod nadzorom dipl.pravnika, plaća oko 3.500,00 kuna, pa kad tu dođe i obitelj, pa neki stambeni kredit, itd...
To je realnost,
ali ne samo naše struke. Svaka nova vještina i znanje dobro dođe, pa i nastavak studija i diploma nakon završetka 5. godine nekog fakulteta koji u ovom trenutku treba dobro platiti. Od takve plaće je to vrlo teško.
Jedino što imam osjećaj da je možda neku drugu višu lakše završiti, a da se opet prima ista takva plaća.
Trebamo si pomagati, prikupljati sve informacije i dijeliti ih,
to mi nekako ulijeva snagu i nadu da će se nešto promijeniti.
Meni je ovaj forum svakako pomogao kod spremanja ispita, jer ste svi zaista kolegijalni, i željela bih da i ostanemo takvi...

nixx

Na ovaj način i ovim postovima zaista nećete ništa postići, ovakav način komuniciranja nije svrha ovog foruma.
S obzirom da nas ima različitih godišta i da dolazimo iz različitih sredina i obitelji,
normalno je da svatko i ovaj fakultet, diplomu i posao nakon diplome shvaća na drugačiji način.
Kolegiji ovog fakulteta su zahtjevni i pojedini zaista teški,
te čovjek nakon diplome očekuje nešto više. Odnosno, brzo zaposlenje, dobar posao sa plaćom da ne mora razmišljati hoće li kupiti ono što mu se sviđa i uvijek na etiketi gledati cijenu.
No, stvarnost je malo drugačija. Završetkom studija stječe je, kako je još uvijek svi zovu, viša stučna sprema, koja nikad neće biti u rangu visoke.
Ako i nađeš posao, on često bude ne samostalan i pod nadzorom dipl.pravnika, plaća oko 3.500,00 kuna, pa kad tu dođe i obitelj, pa neki stambeni kredit, itd...
To je realnost,
ali ne samo naše struke. Svaka nova vještina i znanje dobro dođe, pa i nastavak studija i diploma nakon završetka 5. godine nekog fakulteta koji u ovom trenutku treba dobro platiti. Od takve plaće je to vrlo teško.
Jedino što imam osjećaj da je možda neku drugu višu lakše završiti, a da se opet prima ista takva plaća.
Trebamo si pomagati, prikupljati sve informacije i dijeliti ih,
to mi nekako ulijeva snagu i nadu da će se nešto promijeniti.
Meni je ovaj forum svakako pomogao kod spremanja ispita, jer ste svi zaista kolegijalni, i željela bih da i ostanemo takvi...
U potpunosti se slažem s vama kolegice kad kažete da s ovakvim postovima nećemo ništa postići, da su pojedini kolegiji teški da svako znanje i vještina puno znači i da je 3500 realnost, jedino s cime se ne slazem da je problem u strucnoj spremi, stvar je samo u tome da je bolonja donijela naziv prvostupnik, sto u biti znaci prvi stupanj VSS ili po starom VŠS...Ali, zato baš što su ispiti bili teški, što je stjecanje tih znanja i vještina bilo ponekad teško, što su plaće male, ne mogu vise trpiti sranja koja svaki dan slusam na TV-u, pokrali Podravku, INU, HAC, brodogradilista, zaposlili 400 novih ljudi u Holdingu a grcaju u minusima, HEP sponzorira sportske klubove a duguje malim tvrtkama koje za njih rade, a mi nezaposleni smo na teret roditelja koji su isto u kategoriji 3500...i tako dalje...ne mogu i ne želim to više trpit i zato je vrijeme da se mi mladi pobunimo masovno...jer buducnosti nemamo...samo razmisli o tome kako cemo mi sa 3500 osnovati obitelj...pronatalitetno cemo djelovati a? Ja ocu, ali na način da im j____m mater 15 tisuća puta za plaće koje primaju u Saboru a ništa, ali ama baš ništa ne rade, neka ih bude sramota...od HDZ-a preko HSS-a, do HSLS-a do SDP-a i Bandića...evo...post mi je olaksao dusu, ispricavam se na psovkama...Neka rade za 3500 bilo VŠS ili VSS...

Ksenija

Ma donijela sam ja poslodavcu potvrdu o diplomiranju (drugi puta!) sa titulom stručnog prvostupnika javne uprave,ali čim tu ne piše mag.ili struč.spec. nema veće plaće,
nemam 300 bodova nego 180, i namjerno sam gore napisala da je ti i dalje viša stručna sprema.
Nitko se čak u javnim službama nije potrudio donijeti neke pravilnike o sistematizaciji radnih mjesta da se vidi što zapravo prvostupnici i na kojim radnim mjestima mogu raditi.
Imam osjećaj čak da si razmišljaju što sam uopće išla polagati razliku, a ništ s time nisam dobila (u smislu boljeg radnog mjesta i više plaće).

Kristijan

pa evo, sudeći po chepkinom slučaju... bit ću ciničan pa ću reći da je diploma našeg fakulteta očito vrednija u inozemstvu nego ovdje kod nas doma ;)

orbitrek

ovo nije offtopic
to su samo moja promišljanja na temu

naime eto opet na dnevniku priča kak nitko ne želi fotelju ministra gospodarstva
i kak se ne može nać potpredsjednik vlade
mislim tu sam
ja bih
di da pošaljem životopis

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks