AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

Pontifex

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Imam jedno pitanje, da li vježbenički staž, a nakon toga i polaganje državnog stručnog ispita možemo obaviti kao tajnici škole?

Claire

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imam jedno pitanje, da li vježbenički staž, a nakon toga i polaganje državnog stručnog ispita možemo obaviti kao tajnici škole?

Kao tajnici neke škole, bilo osnovne bilo srednje, ugalvnom se traže diplomirani pravnici. Nije pravilo, ali ako pogledaš natječaje, u većini slučajeva je tako..:confused2:

tinach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja pak ne znam što bi dipl pravnici radili u školama. nekako sumnjam da oni imaju ambicije raditi u školi nakon toliko muke na faksu. moja prijateljica je imala prilike dobiti posao tajnice u školi pa joj je čak i ravnateljica(koja ju poznaje) rekla da to nije posao za nju i da je ona prekvalificirana za to.

orbitrek

ja pak ne znam što bi dipl pravnici radili u školama. nekako sumnjam da oni imaju ambicije raditi u školi nakon toliko muke na faksu. moja prijateljica je imala prilike dobiti posao tajnice u školi pa joj je čak i ravnateljica(koja ju poznaje) rekla da to nije posao za nju i da je ona prekvalificirana za to.
Pa mislim da sve ovisi o tome što odrediš kao prioritete
Mi smo na praksi susretali pravnice koje rade na mjestima za ne baš blistavu plaću u usporedbi s većinom njihovim kolega pravnika koji rade u struci
i oni neambiciozni imaju pravo biti neambiciozni
Gospođa nam je direktno rekla, mala plaća, al dobro radno vrijeme i ugodfna radna okolina, mali stres
ona je htjela obitelj uz koju će furat poslić a ne obratno
čist pošteno
samo kaj eto takvi uvjetno rečeno nama uzmu radno mjesto
------------
a kaj se tajnica u školi tiče
kaj njima za ime svega fali
znam po Gospođi koj radi u mojoj školi
radno vrijeme od 7 - 15h
najveći stres početak/ kraj školske kad se sastanči
u sredini sporovozno - moj opažaj
a praznici - kao moraju sjedit u školi ak su iskoristili godišnji
isto ko i nastavnici i učitelji- iako bi navodno po pravilu trebali, a to bi navodno trebalo kontrolirat inspekcija il tak neš
dakle godišnji im je obično duži od prosjeka al to nitko neće reć
plaća je pristojna
------
za jednu curu koja 'oće izać van, obuć se po posljednoj modi i furat cool job možda nije za bit tajnica u školi
al za onu koja hoće obitelj uz poslić, pristojnu plaću, fino radno vrijeme i posao na kojem će dočekat mirovinu...

Nina :)

ja razumijem frustraciju ako je netko stvarno dao sve od sebe da nade posao pa nije uspio
ali ako nije, nema kaj govorit kak je sve jadno i sl.
sto vise gospoda koja studiraju na nasem faksu i koji su ga zavrsili govore kak nam je faks jadan - to ce on biti sve jadniji, a samim tim ce i oni biti sve jadniji
a pogotovo dobijem zivcani kad cujem da je lagan
meni su ove tri godine bile i te kako teske
sad me ceka trazenje posla u struci i tek kad probam sve, ali sve sto mogu, pokucam na tisucu vrata i posaljem tisucu prokletih zamolbi, tek cu onda napisat ovdje kako se nije isplatilo studirat na ovom faksu
- znam da cu tesko odmah naci posao u struci - zato sam jos prije obrane nasla drugi posao na kojem mi je zasad dobro dok ne nadem u struci, ne sjedim doma i ne cvilim kak sam jadna i kak ne mogu nac posao i da mi dani tako prolaze na grbaci roditeljima
- znam da necu odmah imati placu 10 000 kn - za pocetak bi bila sretna da je placa dovoljna za neki normalan zivot, a hvala bogu ne treba mi luksuziranje za srecu
- znam da je moguce da ce me netko i gledati s visoka - nek samo gleda, ja cu svojim trudom dokazat da sam i te kako visoko iznad takvih

isto tako znam da cu iduce godine upisat druge 2 godine, ili na nasem ako bude moguce ili na nekom drugom koji budem mogla upisati, a bude mi zanimljiv

i picim dalje :happy:

janchi158

dakle, ljudi moji, jedno pitanje: prema sve mu ovome, nema šanse da nađem posao??? ili da nađem plaća će mi biti 3500 kn??
pa to nije normalno, pa mi smo završili fakultet kako to nikome nije jasno. nismo završili srednju školu samo... pa kako poslodvaci ne kuže da mi imamo završen fakultet.. ne kužim...u čemu je problem?? zašto nas tretirate kao niškoristi?? ajde mi objasnite... ili idem upisivat novi faks...:(

pa zar mislite da je samo nama teško naći posao??? pa malo se osvrnite oko sebe... diplomiranih pravnika na burzi jest jako puno, previše, samo u okolici osijeka ih ima 300 na burzi. i nisu toliko traženi kako svi misle... i sumnjam da bi natječaj u školi za tajnicu bio raspisan i da bi uvjet bio dipomirani pravnik!! ma ne... znam kolegu, završio je upravno pravo u zg, našo posao odmah u školi jer su baš na to mjesto tražili upravnog pravnika i znam da mu fakat nije tamo loše.. radno vrijeme od- do, solidna plaća, godišnji... a i cura jedna isto tako završila to kaj i mi svi ovdje, našla posao u općini, ima svoj ured, radno vrijeme od-do, i baš su tražili upravnog pravnika na to mjesto.. zato prestanite govoriti da nema posla?? posao neće dobiti osoba puna pesimizma... ili samo ja to vidim da se tražimo dosta, ima natječaja za nas, policija, instituti, ministarstva, zdravstvo, općine, gradovi samo treba biti uporan... i ne vrijeđat naš faks... ako poslodavci vide da i sami vrijeđamo ono što smo završili, pa bome da nas neće zaposliti kad i sami to smatramo lošim
dajte ljudi, širite totalno nezadovoljstvo na ovom forumu, koga vraga ste onda to upisali???

branko

slažem se sa svakim komentarom da je teško naći posao, slažem se sa time da ne možemo sjedit doma i cvilit kako nema posla, ali NIKAKO SE NE SLAŽEM da ima objavljenih natječaja ko u priči za policiju, ministarstva, općine itd... halo ljudi zabranjeno je tj. obustavljeno zapošljavanje u državne službe!!!

george costanza

4. nisam ni ja mislila s nekim hodati po kavama, stanujem kod trga, i znam kuhati kavu, a to sam i ozbiljno mislila jer pripremam diplomski vezano uz upravno obrazovanje, htjela bih neka konkretna mišljenja ali objjektivna(veliak slova i bold) prikupiti i priložiti teorijskom sadržaju.

Odlična tema! Morat ću upozorit pročelnicu da još nisu prošle dvije godine :tongue2:. Naime diplomirao sam u srpnju 2008. na temu "Upravno obrazovanje".

Ontopic: Nezgodno vrijeme za tražit posao.

misha

Odlična tema! Morat ću upozorit pročelnicu da još nisu prošle dvije godine :tongue2:. Naime diplomirao sam u srpnju 2008. na temu "Upravno obrazovanje".

Ontopic: Nezgodno vrijeme za tražit posao.
Rok u kojem se ne smije pisati na istu temu?je 2 godine? Nisam to provjeravala jer kad sam dala prof temu rekao je da može jer da su i imali tu temu ali da je bila obrađena na drugačiji način, znači tvoj diplomski, tu je valjda i razlog zašto sam dobila za to dopuštenje jer ja nemam čisto upravno obrazovanje nego Upravno obrazovanje - komponenta reforme javne uprave u RH

Kristijan

pratim ja natječaje za posao, kojih ionako ima na kapaljku... i koje imam opcije? ili da budem spremačica/čistačica ili da obilazim kučanstava i prodajem im knjige door to door? za sve ostalo nisam kvalificiran... :(

Ninek

pratim ja natječaje za posao, kojih ionako ima na kapaljku... i koje imam opcije? ili da budem spremačica/čistačica ili da obilazim kučanstava i prodajem im knjige door to door? za sve ostalo nisam kvalificiran... :(
ma daj ne bulazni..ja sam svaki dan na moj posao i na posao hr..
i ne gledam poslove čistačice..
niti planiram prodavat zepter po kućama..

dosad naišla na poslove u odvjetničkom uredu, poznatim hrv firmama, na zalost nisam kompetentna da se javim jer nemam diplomu, al uvjeti su ok, traže pomoćnike..od 4 tisuće na dalje su plaće..
znam da je to svakom sa diplomom ispod ponosa, al slažem se s mimi da se moramo snać sad u situaciji u kakvoj jesmo, ne svojom krivicom pa onda dječjim koracima naprijed..

i apsolutno te podržavam u tome da moramo poduzet nešto s tim da se naš status u društvu napokon riješi!

redruM

moramo se snać sad u situaciji u kakvoj jesmo, ne svojom krivicom pa onda dječjim koracima naprijed..
Misliš, trebamo nastavit s nekim studiranjem il ispitima?

Jer ne znam baš da će nas neko sam tak unaprijediti na poslu...

Ninek

Misliš, trebamo nastavit s nekim studiranjem il ispitima?

Jer ne znam baš da će nas neko sam tak unaprijediti na poslu...
ne,mislim za početak se probat zadovoljit poslom koji nije u struci pa onda kad prođe "kriza" i kad se "odmrzne" javna uprava borit se za to da se radi posao za koji si se školovao..i da se izguraju stari prdonje koji pojma nemaju ni di rade a kamoli šta rade..

naravno da te nitko neće unaprijedit sam tak, al di piše da ne smiješ promijenit 3-4 posla dok ne nađeš nešto što će te ispunjavat..pa makar i ne bilo u struci..

Mimi

nek se niko ne srdi ali ja to fakat ne kužim, zbog čega je problem raditi ili javiti se na oglas koji se ne tiče vaše struke?
kak vi mislite imat staža i radnog iskustva?

situacija je takva kakva je i sad da se svi trgaju za upravnim pravnicima baš i ne. da se razumijemo ne trgaju se baš niti za druga zanimanja.
ako ćete čekati dok ne nađete nešto baš sa našim faksom ili dok se situacija ne sredi mogli bi se načekati.

lijepo se javljati i na druge oglase, npr. sad se tražilo prodavače u konzumu, tu sam se javila makar nikad to nisam radila, pa za radit na recepciji nekog hotela, u skladištu itd., ali ako ne probaš nećeš niti znati jel ti moglo uspijeti, možda ćeš baš imati sreće i uzmu tebe.
lijepo ti bude pisao staž u knjižici i kakvo takvo iskustvo dok ne uleti nešto sa tvojom strukom. ljepše se gleda na nekog tko ima radnog iskustva nego tko nema.

zaboravite da ćete odmah dobit svoj ured i početnu plaću od 5000 kuna osim ako nemate neku debelu vezu. to tak baš i nejde. niste jedini u hrvatskoj sa diplomom bez posla.
ili ako ste na zavodu za zapošljavanje i aktivno tražite posao imate pravo na one neke tečajeve, pa lijepo završite neki za kompove ili računovodstvo, lijepo bude i to pisalo u knjižici, vidim da se dosta traži na natječajima.

isto tako ne kužim zbog čega su problem poslovi čišćenja?
kao imaš diplomu pa je ispod časti, pa nit se prostituiraš niti prosiš pobogu.
radiš to dok si opet ne nađeš nekaj drugo.

mislim nek se niko ne srdi ali to je samo mišljenje...

janchi158

evo ja danas bila prvi put na zavodu za zapošljavanje...i mogu reći da je bilo odlično, pijavljeno samo troje... i rekla mi je savjetnica da ima nade za posao da se traži samo će biti bolje početkom godine. jer ipak sad je već kraj godine, rade se završni računi itd... bilanje ljubazna i nije mi se smijala u facu za završeni studij kao nekima, makar ne vjerujem u to da se drugima to desilo...

- dala mi je nadu, to je najvažnije... i ako imam volju čekati, čekat ću... nije mi jako bitan novac. snaći ću se već.. imma predobre starce i pomažu mi koliko mogu...:))

Više me ništa ne može pokolebati!!! Glavu gore!! dok ne nađem posao već ću ja nešto raditi...

p.s. pa mi nismo jedini koji teško nalazimo posao, bilo koja struka u ovo vrijeme recesije teško da išta nađe.. uopće se ništa ne traži, kako kristijan kaže uglavnom se traže spremačice i prodavači. i ja se slažem s njim.. poznam dosta ljudi sa završenim drugim fakulteom pa traže posao još dulje nego mi tako da.. nema beda... sve će dpći na svoje... treba imati strpljenja...:))

evo to su moji doživljaji zasad.

anamarija

Slažem se u potpunosti! Moj dečko je magistar informatike i od 4. mjeseca traži posao u 3 županije i ima radnog staža nešto i ništa! Stoga...

tomica

ja sam završila ovaj faks prije godinu dana..i još tražim posao..svaki dan sam na svim stranicama koje kak ti nude posao..poslala sam preko 70 molbi i to ne samo za posao iz nase struke..tamo sam poslala najmanje molbi...šaljem na sve sta je imalo blisko nasem zvanju..jer nisam se bezveze mucila sa knjigama...
cak sam imala i vezu(nekakvu) koja je bila kao obecavajuca, al je uskocila osoba sa čvršcom vezom..tak da ni to nije garancija...zvali me iz zavoda da se javim na neke razgovore i to sam obavila...a na kraju svega dobijem pismene odbijenice sa obrazloženjem..nemate radnog iskustva u struci ili nemate položen državni ispit..i time ne mogu konkurirat...jer kao sta se može vidjet na oglasima za posao da je uvijekjedan od uvijeta položen državni ispit i najmanje godinu dana radnog iskustva..a uvijek se netko javi ko zadovoljava te uvijete i moju molbu odmah stave sa strane jer se djeluje manje odgovorno kad nemas iskustva...al i dalje saljem...ne odustajem..
možda se posreci jer vidim da nekima je na taj nacin...

Kristijan

eto vidiš, upravo zato jer najvažnije da se nekako organiziramo i izborimo za omogućavanje pripravničkog staža s kojim ćemo pristupiti državnom ispitu... jer pogledajte kakve nam to puno veće mogućnosti kasnije otvara (samim time automatski dobivamo državni ispit i jednu godinu iskustva što se traži u masi natječaja). pa neka se i napiše novi zakon/uredba o stažiranju u državnim službama, nadopuni/izmijeni stari ak treba... prilagodi ovim teškim vremenima, prilagodi nama... uz plaču ili volontiranje, i don't care.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks