AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

suni

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ali sta sam htio reci....neka placa bude 4000 i ja sam prezadovoljan...nije plaća najvaznija...
hm meni je plaća važna:laughing:

zivjeti solo u stanu u zagrebu s 4000kn je nemoguce...no kako god bilo ta lova pokriva jedva i neki egzistencijski minimum. a muka mi je od pomisli da budem na grbači starcima u budućnosti. ili nedaj bože muškarcu hehe pa nije me tata školovao pa da onda parazitiram okolo :p

no dobro nije da kukam samo...poduzimam i nesto u tom pogledu. nadam se da ce mi se isplatiti jednog dana:laughing:

jadra

hm meni je plaća važna:laughing:

zivjeti solo u stanu u zagrebu s 4000kn je nemoguce.no kako god bilo ta lova pokriva jedva i neki egzistencijski minimum. a muka mi je od pomisli da budem na grbači starcima u budućnosti. ili nedaj bože muškarcu hehe pa nije me tata školovao pa da onda parazitiram okolo :p

no dobro nije da kukam samo.poduzimam i nesto u tom pogledu. nadam se da ce mi se isplatiti jednog dana:laughing:
slažem se s napisanim :wink5:
a ako nešto poduzimaš isplatit će se kad-tad :laughing:
mora! :happy:

irritus

Eto bob rock kaže nije plaća najvažnija, 4000 pa dosta, snaći ćeš se. Snalazim se i ja sa svoje tri i po. I ruku na srce, da mi privatnik ponudi 5000kn ne bih pristala. Ne govorim za sve, al eto ima ljudi plaća im je 5000kn, rade od jutra do sutra i vikende i ne pita ih se do kad im je radno vrijeme, godišnji ako imaju sreće, a još k svemu tome prijavljeni na minimalac, automatski nemoš ni kredit nit ništa, i mirovina ti jednog dana bude manja.

Što se tiče pripravničkog i stručnog ispita, da taj pripravnički tu stvara problem. Ja sam stručni već položila, jer kako sam se zaposlila tako sam ga morala položit unutar godine dana. Tako da ja u principu upisujem ovaj faks samo radi toga što me u neku ruku sram tog SSS-a koji mi stoji u radnoj knjižici a nemam volje ić studirat min. 5 god, pa bar nek onda probam iščupat taj VŠS. A opet, jesam ja zadovoljna trenutno, i krpam se i za stan i za platit faks, snalazim se, al nikad ne znaš šta budućnost nosi, a kad imaš barem taj VŠS jasno da ćeš na natječaju za posao u konkurenciji s nekim SSS imat prednost.

Ma samo hoću reći, nemojte biti previše pesimistični, ima posla i sve se da sredit, treba strpljenja volje i sreće.

Koliko ih je samo mojih kolegica iz srednje koje sada rade u trgovinama i videotekama, jer kao nema posla u struci, a ja kad sam se prijavila za natječaj konkurirale su mi znate tko? Gospođa u debelim četrdesetima i djevojka od kojih 25 koja je tipkala s dva prsta, a kao upravni referent. Gdje su tad bile te kolegice iz videoteka? Ima posla, samo ljudi često neće.

Mojca_7

Snalazim se i ja sa svoje tri i po. I ruku na srce, da mi privatnik ponudi 5000kn ne bih pristala. Ne govorim za sve, al eto ima ljudi plaća im je 5000kn, rade od jutra do sutra i vikende i ne pita ih se do kad im je radno vrijeme, godišnji ako imaju sreće,
po tvojim riječima, pretpostavljam da si u nekoj državnoj firmi, pa ako ti nije problem ili nešto, jel možeš reći koliko bi ti bila veća plaća kad završiš faks, i da si VŠS. i još nešto me zanima, ja znam koji put pogledati one natječaje koji izlaze u novinama, i najčešće u nekakvom ministarstvu, gradskim uredima i sličnim državnim upravama, za više upravne savjetnike traže VSS pravnike, i slično. oni u tim natječajima ili traže SSS ili VSS, a za nas kao da u državnoj upravi nema mjesta. iako mi to nimalo nije jasno, jer smo mi ipak najbliži tom djelokrugu poslova koji se tamo rade, a ne pravnici. i još jednom se postavlja pitanje zašto postoji ovaj faks i zašto ga ljudi svake godine sve više upisuju, ako sa nama kasnije ne znaju što bi.:frustrating:

irritus

Na to šta piše u natječaju da se traži se nemoj previše obazirat. Kad sam se ja prijavljivala za natječaj tražio se SSS ali i minimalno jedna godina radnog iskustva u struci. Naravno da to nisam imala, tek sam bila završila srednju al svejedno sam se prijavila, a dobila sam posao u konkurenciji s djevojkom koja ima VŠS. A zašto, zato što nije tipkala dovoljno brzo a i neki plus mi je valjda bila i ECDL diploma a ova valjda nije znala puno radit na kompu, iako ECDL nije neka znanost. Tako da, i ako se traži VSS ne ustručavaj se ipak odazvati na natječaj, možda ćeš imat sreće pa ipak dobiti posao.

A ovo tvoje koliko bi mi bila veća plaća, eh sad, ja radim kao administrativni referent - sudski zapisničar kod suca pojedinca, dok npr. zapisničarka predsjednice suda radi isti posao kao ja a plaća joj je ako se ne varam oko 5000kn samo zato što ima VŠS pa samim time može bit zapisničarka predsjednici suda a ne "običnom" sucu kao ja.

Mojca_7

fala na odgovoru.:wink5: volim čuti odgovor osobe koja baš radi u državnoj upravi i ima neposredan kontakt sa svim tim ljudima s kojima bi u budućnosti trebali raditi. iako se, u pravilu, sa svojom strukom možemo prijaviti na različita radna mjesta, ipak bi nam uprava trebala biti prva, pa volim čuti bilo kakve promjene na bolje, i kad se radi na tome da nam se poboljša status.

irritus

Kad si već spomenula poboljšanje statusa, nedavno smo na poslu ispunjavali neki obrazac vezano za sistematizaciju rada, tako da, ipak se nešto dešava, a i po tome što se šuška trebale bi se i dić plaće, i smanjit opseg rada.

Nego još da ti kažem, ako imaš neku upravu u kojoj bi volila radit, primjerice evo sad da te zanima radit na sudu, iako nije objavljen natječaj, svejedno možeš poslati molbu, životopis i ostalu dokumentaciju. Nemoj uvijek samo čekati natječaj jer u većini slučajeva ti natječaji ipak jesu čista formalnost (opet govorim iz osobnog iskustva jer dosta žena koje tamo rade svojoj su djeci koja su još u srednjoj već osigurali radno mjesto).

Opet, ne radi se samo o tome da nema radnih mjesta. Nama na sudu fali puno zapisničarki, i čim je jedna na bolovanju odma nastaje cijela strka jer sudac ostaje sam u referadi a nemoguće mu je pronać zamjenu, samo ljudi se slabo prijavljuju na natječaje. Iako, ti ćeš ipak uskoro bit VŠS, a ovdje govorim o SSS, iako smatram da se to može primjenit i u drugim upravama i na drugim radnim mjestima.

Mojca_7

da, nažalost znam da su natječaji zavaravanje ljudi, jer su ta radna mjesta odavno zakaparena. moja sestra je odgajatelj i tri godine se uzaludno prijavljivala na natječaje za "nepostojeća" radna mjesta na kojima su ljudi već radili.

a dobro, glavno mi je da se u upravi ipak nešto pokreće, to me veseli. doći ćemo i mi, upravni pravnici na svoje. :wink5:

iglavac

trenutno sam studentica pravnog fakulteta, i ove godine se namjeravam prebaciti na upravu.pa me zanima dali se to uopće isplati . dali itko zna kako je kod zapošljavanja , dali je to traženo zanimanje i ima li netko kakvih iskustava u vezi toga. i naravno, ove godine ću morati upisati po bolonji pa me zanima sama razlika između starog i novog programa.:laughing::laughing:

Ivy

Admin
neka me popljuje tko hoce ali da sam na pravu ne bi se prebacivala na strucni studij javne uprave
jer ipak to zanimanje nije toliko trazeno
posao se nadje ali tesko - mislim tako je svuda ali s pravom mislim je nekako lakse naci posao

inace nemoj misliti da se ovdje ne treba uciti
dosta truda je potrebno
istina nesto manje nego na pravu
a sada se pitaj jel to dovoljno.

suni

neka me popljuje tko hoce ali da sam na pravu ne bi se prebacivala na strucni studij javne uprave
jer ipak to zanimanje nije toliko trazeno
posao se nadje ali tesko - mislim tako je svuda ali s pravom mislim je nekako lakse naci posao

inace nemoj misliti da se ovdje ne treba uciti
dosta truda je potrebno
istina nesto manje nego na pravu
a sada se pitaj jel to dovoljno.
potpisujem.

i kao osoba koja je završila upravu i upisala pravo reći ću ti da nije uprava lagana treba i to završiti a kad završiš u puno puno goroj si poziciji od diplomiranog pravnika.

ja bih na tvojem mjestu stisnula zube i završila pravo:crazy:

ako se vec odlučiš upisati neke stvari ce ti priznati ali ne sve.moras se raspitati u referadi u gundulićevoj. soba 10 :p

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mogućnost zapošljavanja upravnih pravnika odnosno stručnih prvostupnika mjeri se u promilima, ma šta god tko pričao. Pitanje je da li su studenti uopće svijesni kolika je njihova vrijednost na tržištu rada nakon završenog upravnog studija. Subjektivno gledište jednog državnog službenika sa 10 godišnjim radnim stažem u sudskoj pisarnici i solidnim poznavanjem sustava kaže slijedeće: vrijednost je nikakakova iliti vrlo, vrlo mala. Po meni je bitna sistematizacija radnih mjesta, znači da se pripreme radna mjesta za koja bi bilo potrebno navedeno znanje, odnosno da čelnik Središnjeg državnog ureda prestane prodavati maglu i shvati da u upravi nemaju šta tražiti frizeri, poljoprivrednici, gimnazijalci i "ini trgovci" i ostali, te da su upravi potrebniji ljudi za specijaliziranim stručnim znanjima nego dipl. pravnici i ekonomisti. Dok je god razmišljanje i stav državnog tajnika kakovo je izneseno na tribini o reformi državne uprave takovo, jao si ga upravnim pravnicima odnosno prvostupnicima. Totalna je kontradikcija da Vlada spominje kao prioritet reformu državne uprave odnosno njen najvažniji segment stručne i kvalitetne ljude, a s druge strane ne teži osnivanju visoke upravne škole na sveučilišnoj razini odnosno teži ka obećanjima ha ha ha
Odoh moram delati manualne i zanimljive poslove, nastavak slijedi
Pozdrav Gričkoj vještici i ostalih kolegama sa tribine, ne Maksimirske

schuman

Drago mi je kad se javi čovjek koji zna što je pravo stanje stvari!
Svaka čast na postu.:worshippy:
Situacija je katastrofalna sa zapošljavanjem upr. pravnika; razlog: dipl. pravnici zauzimaju radna mjesta koja uopće nemaju veze sa njihovom strukom, donošenje zaključaka i rješenja u upravnom postupku je posao upravnih pravnika iliti stručnih prvostupnika javne uprave (neki su i prvostupnici javne nabave). Palarić je prototip najgoreg komunističkog apartčika iz SSSR-a. Poanta svega: ustrojiće novi upravni studij, vjerojatno kao smjer na pravnom faksu koji će školovati upravni kadar a mi ćemo lagano popljugati k.činu! već ju lagano lickamo. Predlažem hitan sastanak studenata, bivših i sadašnjih.:angry:

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jednostavno nema mjesta u upravi za ljude koji
bi diplomirali na jednom takvom studiju. jer već
postoji ''izvor'' takvih ljudi - pravni fakultet.
Kud bi mi sa svim tim kadrom? Gdje bi ih zaposlili?
Jer studenti na drugim studijima dobivaju ''ista'' znanja
kao i mi na našem studiju javne uprave. (?)
A oni tam u Litvi, Mađarskoj (nećemo spominjat
susjednu nam državu) nisu normalni što su
osnovali upravne STUDIJE!

Poanta je u tome da im se više isplati poslati službenike na
par TEČAJEVA po potrebi, nego investirati u kvalitetan studij
koji će ''proizvoditi'' kvalitetne službenike.

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ima jedna pjesma Nicole Nicole, dal bješe ti jučer na tribini, pozdrav Schumanu ne Schumacheru, nego Schumanu,

slažem se kolega u potpunosti, ja sam za, budućnost je ipak svjetla pa neće grom u koprive odnosno ups koplje u trnje ha ha ha kakav komedijaš ne mrem bolivit

schuman

Nažalost ne, nisam imao pojma o tribini, zamoljavam ako možete malo podrobnije.tko, što, zašto.:crazy:

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ima jedna pjesma Nicole Nicole, dal bješe ti jučer na tribini, pozdrav Schumanu ne Schumacheru, nego Schumanu,

slažem se kolega u potpunosti, ja sam za, budućnost je ipak svjetla pa neće grom u koprive odnosno ups koplje u trnje ha ha ha kakav komedijaš ne mrem bolivit

Bijah, kolega Dobri Duše.

Nažalost ne, nisam imao pojma o tribini, zamoljavam ako možete malo podrobnije.tko, što, zašto.:crazy:
Šteta, kolega Schuman što jučer niste nazočili
najdužoj tribini u 15 godina, koliko se održavaju.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks