Eto bob rock kaže nije plaća najvažnija, 4000 pa dosta, snaći ćeš se. Snalazim se i ja sa svoje tri i po. I ruku na srce, da mi privatnik ponudi 5000kn ne bih pristala. Ne govorim za sve, al eto ima ljudi plaća im je 5000kn, rade od jutra do sutra i vikende i ne pita ih se do kad im je radno vrijeme, godišnji ako imaju sreće, a još k svemu tome prijavljeni na minimalac, automatski nemoš ni kredit nit ništa, i mirovina ti jednog dana bude manja.
Što se tiče pripravničkog i stručnog ispita, da taj pripravnički tu stvara problem. Ja sam stručni već položila, jer kako sam se zaposlila tako sam ga morala položit unutar godine dana. Tako da ja u principu upisujem ovaj faks samo radi toga što me u neku ruku sram tog SSS-a koji mi stoji u radnoj knjižici a nemam volje ić studirat min. 5 god, pa bar nek onda probam iščupat taj VŠS. A opet, jesam ja zadovoljna trenutno, i krpam se i za stan i za platit faks, snalazim se, al nikad ne znaš šta budućnost nosi, a kad imaš barem taj VŠS jasno da ćeš na natječaju za posao u konkurenciji s nekim SSS imat prednost.
Ma samo hoću reći, nemojte biti previše pesimistični, ima posla i sve se da sredit, treba strpljenja volje i sreće.
Koliko ih je samo mojih kolegica iz srednje koje sada rade u trgovinama i videotekama, jer kao nema posla u struci, a ja kad sam se prijavila za natječaj konkurirale su mi znate tko? Gospođa u debelim četrdesetima i djevojka od kojih 25 koja je tipkala s dva prsta, a kao upravni referent. Gdje su tad bile te kolegice iz videoteka? Ima posla, samo ljudi često neće.