AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

bob rock

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
I ja radim u upravi,
napredovanja uglavnom nema kao što je to ana2 napisala,
posao isti kao i dipl.iur. samo što su oni bolje plaćeni,
i mogu biti šefovi a mi ne.
Inače Katarina, nema volontiranja, malo uzmi sve ove silne zakone koje na ovom faksu moraš proučiti,
imaš vježbenički staž, i državni stručni ispit.
Prati natječaje na Zavodu, na internetu po pojedinim Ministarstvima, objave natječaja u "Narodnim novinama", možeš i preko interneta,
uglavnom svagdje gdje stigneš, i sretno.
Možeš osnovati pravnu osobu, registrirati je kod Trg.suda,
i sama odlučiti čime ćeš se baviti, dalje sve ovisi o tvom znanju, poduzetničkom duhu tržištu ili nečem drugom(npr.posredovanje u prodaji, kojekakve agencije, itd)...
Novi zakon koji uredjuje pitanje lokalnih službenika daje mogućnost volontiranja tj volonterskog odredjivanja vježbeničkog staža.
Takodjer, pitanje napredovanje službenika se treba uskoro promjeniti, gdje će se po prvi put u obzir uzeti i uspješnost u radu (za napredovanje(bar ono novčano) biće odlučujuće ocjene). Ovo sto sam napisao odnosi se na poreznu upravu, jer sam čitao prijedlog novog zakona i komentare ministra Šukera i predsjednika sindikata poreznih službenika. Sigurno nešto slično će se predložiti i za sve upravne službenike.

Žuža

Recimo možeš otvorit pekaru npr. "Kruh je zakon"d.o.o u sklopu faksa ako postoji mogućnost ili u neposrednoj blizini i upravo redovite i najčešće mušterije bile bi ti studenti i profesori s našeg faksa čime bi tvoja firma bila neposredno ili izravno povezana s našim fakultetom :wink5::laughing:
Baš sam se dobro nasmijala!
Kakvo pitanje takav odgovor!

kikica

Pitanje je sasvim u redu samo neki pojedinci ne razumiju da netko stvarno ima ozbiljne namjere nakon ovog faksa jer ne mislim crncit za malo para u nekoj drzavnoj upravi...a faks zelim zavrsiti...tako da molim lijepo-svi komentari su suvisni i nemaju smisla...

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mene takodjer zanima zasto je to pitanje predmet sprdnje?:dry: Mnogi od nas nece zavrsit na drzavnim jaslama, a nekolicina tih ce imat dovoljno m... da pokrene vlastiti biznis.
Kikice, sto se tice otvaranje firme - nesto strogo vezano uz sam fax neces bas moci otvoriti. Ali godine studiranja i snalazenja u propisima nece ti propasti. Ako si se uz fakultet dodatno skolovala (strani jezici, racunalna pismenost, dokvalifikacije i prekvalifikacije), mozes osnovati firmu koja ce se baviti svime za sto postoji trziste. Sretno i samo hrabro!

P.S. - A sto se pekare tice - ja kruh jedem svaki dan.:laughing:

lida

Re: Posao nakon faksa? Koji posao?

Ako se zaposliš u tijelu državne uprave,s obzirom da se naš faks tretira kao viša škola ,po zakonu je obavezno odraditi 14 mj nakon čega možeš polagati državni ispit koji ti pla plaća tijelo državne uprave ,ako se zaposliš van državne uprave ispit plaćaš sama

Sinke

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanje je sasvim u redu samo neki pojedinci ne razumiju da netko stvarno ima ozbiljne namjere nakon ovog faksa jer ne mislim crncit za malo para u nekoj drzavnoj upravi...a faks zelim zavrsiti...tako da molim lijepo-svi komentari su suvisni i nemaju smisla...
Kolegice Kikica nemojte se ljutiti na mene...ja se samo volim šaliti:laughing::kiss:...vjerujem da ste vi pametna i ambiciozna cura...i to je lijepo...samo sam htio reći da baš nema mogućnosti otvaranja biznisa u vezi sa našim zanimanjem,odnosno biznis se može pokrenuti,ali kao što to može i svaki drugi čovjek(pekar!:wink5:)...nevezano uz našu diplomu...mi kao upravni pravnici smo prisiljeni raditi za druge...preporučam javnog bilježnika:wave:

Mene takodjer zanima zasto je to pitanje predmet sprdnje?:dry: Mnogi od nas nece zavrsit na drzavnim jaslama, a nekolicina tih ce imat dovoljno m... da pokrene vlastiti biznis.
Kikice, sto se tice otvaranje firme - nesto strogo vezano uz sam fax neces bas moci otvoriti. Ali godine studiranja i snalazenja u propisima nece ti propasti. Ako si se uz fakultet dodatno skolovala (strani jezici, racunalna pismenost, dokvalifikacije i prekvalifikacije), mozes osnovati firmu koja ce se baviti svime za sto postoji trziste. Sretno i samo hrabro!

P.S. - A sto se pekare tice - ja kruh jedem svaki dan.:laughing:
Strani jezici(po mogućnosti i neki drugi osim engleskog),računalna pismenost(samo provjereni tečajevi sa certifikatom),razne vrste ostalih tečajeva,B kategorija...to je jednostavno šablona bez koje nejde nigdje odnosno nije dovoljna samo diploma(znam to jel stalno pratim situaciju na tržištu rada),što više svakakvog znanja to više izbora...zato ne štedjeti na obrazovanju!!! čovjek se stalno mora nadograđivati...to nam je jedini izlaz,odnosno uvelike nam olakšava situaciju u pronalaženju posla

P.s a ja uopće ne jedem kruh!!!kaj je najzanimljivije:laughing:

od mog prijatelja mama je zavrsila ovaj nas faks,radi u plivi u upravi...nemoram vam ni pricat koliku placu ima...zavrtilo bi vam se u glavi...dakle provjereno iz prve ruke..
To je ono kaj sam htio reći!

Tompa

Marbi ti je dakle bez veze.
Ajd Marbs zlato sad kad si vježbenik uvježbaj ovu svoju mačketnu da se konačno probudi i ode lovit neke miševe il da radi neš korisno. Sam tu leži ko pregažena mačka, zato sam i mislil prije da je zgažena i zvao sam 911 i doktora Ozza.

P.S. Saće Orbi ovo prehitit negdi u mračnu špajzu virtualnog prostora i optužit me za offtopičarenje.

marbela

Marbi ti je dakle bez veze.
Ajd Marbs zlato sad kad si vježbenik uvježbaj ovu svoju mačketnu da se konačno probudi i ode lovit neke miševe il da radi neš korisno. Sam tu leži ko pregažena mačka, zato sam i mislil prije da je zgažena i zvao sam 911 i doktora Ozza.

P.S. Saće Orbi ovo prehitit negdi u mračnu špajzu virtualnog prostora i optužit me za offtopičarenje.
da. marbi je baš bez veze...:tongue2:
što se mačke tiče, vrlo vjerno opisuje moje trenutno stanje koje će još neko vrijeme potrajati dok mi sat ne počne zvoniti u 6!
proživljavam svoje zadnje proleterske dane bez brige i pameti...:sad:
samo ti uživaj mačkice! :wink5: i za reanimaciju iste zovi dr. Hausa jedino bi joj on mogao pomoći. :blushed:

Miklja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Poslodavac:

Ugostiteljski obrt Maksimir
Kategorija:

Turizam i ugostiteljstvo
Mjesto obavljanja posla:

Zagreb
Rok za prijavu:

5. 1. 2009.
O poslu

Opis radnog mjesta

- prodaja sendvića

Vrsta posla

stalni radni odnos

Početak rada

20. 1. 2009.

Županija

Grad Zagreb i zagrebačka županija

O zaposleniku
Potrebna znanja i kvalifikacije

- poželjno iskustvo ali ne i neophodno
Potrebna stručna sprema

Viša škola
Plaća

od 3,000 kn do 5,000 kn

Claire

Kolege, dali nakon završetka našeg famoznog faksa treba odraditi vježbenički staž i kolko traje?

Marko365

Kolege, dali nakon završetka našeg famoznog faksa treba odraditi vježbenički staž i kolko traje?
Za zapošljavanje u privatnom sektoru to ovisi o poslodavcu,(tada se to zove pripravništvo) i nije pravilo, dok je za rad u javnom sektoru to uvijek potrebno,(pojam za javni sektor je vježbeništvo) budući da je vježbenik/ pripravnik osoba koja se prvi puta zapošljava za zanimanje za koje se školovala.

Pojam pripravnika i vrijeme na koje se može s njim sklopiti ugovor o radu

Članak 33.

(1) Osobu koja se prvi put zapošljava u zanimanju za koje se školovala, poslodavac može zaposliti kao pripravnika.

(2) Pripravnik iz stavka 1. ovoga članka osposobljava se za samostalni rad u zanimanju za koje se školovao.

(3) Ugovor o radu može se s pripravnikom sklopiti na određeno vrijeme.

Način osposobljavanja pripravnika

Članak 34.

(1) Način osposobljavanja pripravnika za samostalni rad mora biti uređen pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.

(2) Radi osposobljavanja za samostalni rad, pripravnika se može privremeno uputiti na rad kod drugoga poslodavca.

Trajanje pripravničkoga staža

Članak 35.

Osposobljavanje pripravnika (pripravnički staž) traje najduže godinu dana, ako zakonom nije drukčije određeno.

Pozdrav!

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Vježbenički staž nam traje 12 mjeseci, a nakon isteka tog roka imamo još 6 mjeseci za polaganje državnog stručnog ispita.

coolyou

Vježbenički staž nam traje 12 mjeseci, a nakon isteka tog roka imamo još 6 mjeseci za polaganje državnog stručnog ispita.
A onda se poslodavci budu rastrgali da nas zaposle, ko gladni cucki oko mesa? :unsure:

katarina

Marbela kako ti je sada na poslu? gdje si vidjela taj natjecaj jer i ja namjeravam za koji mjesec pocet trazit posao vjezbenika?

Magic Girl

Imam pitanje jedno, za one koji možda više znaju o tome.. Ovako , upisala sam Upravni studij jer nisam uspjela na željeni fakultet, sada me zanima jel se meni uopće isplati studirati ovo jer nisam vidjela ništa pozitivno da se piše o ovom studiju? Mislim dali su mi stvarno tko male šanse za pronalazak posla i jel postoji veća šansa kada bi završila još +2 ?
Molim nekog za odgovor jer stvarno sam zbunjena..

george

odgovor na da li se isplati: NE.
nije toliko jednostavan a kad ga završiš i tražiš posao s tom diplomom, svi te gledaju kao preparirani svizci.
take the money and run. i indologiju je korisnije studirati od ovoga.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks