AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

Kristijan

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa, ako se orijentiramo prema ovom "nesretnom" članku br. 10 zakona o ustanovama... onda vrlo vjerovatno ne vrijedi volontirati niti u školi :(

Članak 10. zakona o ustanovama

Zakonom i na temelju zakona donijetom odlukom predstavničkoga tijela jedinica lokalne samouprave, može se javnoj ustanovi povjeriti da u sklopu djelatnosti radi koje je osnovana, općim aktima ureðuje odreðene odnose, da rješava u pojedinačnim upravnim stvarima o pravima, obvezama i odgovornosti fizičkih i pravnih osoba, te da obavlja druge javne ovlasti.

Javna ustanova obavlja javne ovlasti iz stavka 1. ovoga članka pod uvjetima, na način i u postupku koji je odreðen zakonom.

Mimi

Ma bjeŽat od ovog faksa glavom bez obzira!!!
kao prvo užasno mi je žao zbog ovog što ti se dogodilo. prestrašno... :(

slažem se sa ovom tvojom konstatacijom, ako možete upisujte bilo što drugo samo ne ovaj fakultet. sad će me netko optužiti da opet bljezgarim i da me puca crnjak, ali kad diplomirate i počnete tražiti posao vidjet ćete o čemu pričam. osim ako nemate debelu vezu da vas netko progura.

natječaja za našu spremu nema ili ih ima minimalno, da bi došli na razgovor za posao prvo vas mora netko pozvati na njega, što se meni još nije dogodilo (tražim posao već 6 mjeseci).
kad vidite natječaj gdje napokon i traže naš faks, osobito ako se radi o jednom radnom mjestu već se zna tko će posao dobiti i sve je namješteno.
uz to prije će primiti sss ekonomista ili nekog čak sa trogodišnjom srednjom školom nego nekog sa fakultetom. govorim to iz iskustva.

ako se javite na neki oglas za trgovaca ili pomoćno osoblje u kuhinji kao ja onda vas otpile jer ste prekvalificirani. ustavri je valjda sramota raditi na pošten način pošto hrvatska više cijeni neradnike i nepoštene ljude od ovih drugih. stara priča od koje sam ful umorna.

nemojte me krivo shvatiti, naš fakultet je sam po sebi dobar fakultet što se znaja i naobrazbe tiče, ali meni to ništa ne znači kad živim u državi gdje moja diploma ništa ne vrijedi. što mi znači da se kužim u upravu i zakone kad sjedim doma, a na radnom mjestu upravnog pravnika radi tutlek koji blage veze nema?

meni je ipak najveća misterija u svemu da hrvatska ima samo 7% ljudi sa fakultetskim obrazovanjem, a mnogi od njih su na burzi.
pitam se tko onda radi na radnim mjestima predviđenima za njihovu struku i tko si je tu zabrijao?

plus kakvu poruku šalje vlast mladim ljudima koji se krvavo muče da steknu diplomu na pošten način, a onda beskorisno sjede doma?
jako motivirajuće i dobro za nekog tko bi trebao graditi svoju budućnost na ničemu.

Žuža

Sve je to politička odluka, briga njih gdje ćeš ti raditi i da li ti vrijedi diploma...
To mi je najveći životni promašaj kaj sam utrošila nekoliko godina života, živaca, novaca u taj faks, a za to vrijeme sam mogla završiti nešto drugo i biti respektirani gospon čovjek! A sad sam nitko i ništa! To što ja imam znanje je u našem društvu, nažalost, najmanje važno pa ga mogu objesiti mačku o rep...

nixx

kao prvo užasno mi je žao zbog ovog što ti se dogodilo. prestrašno... :(

slažem se sa ovom tvojom konstatacijom, ako možete upisujte bilo što drugo samo ne ovaj fakultet. sad će me netko optužiti da opet bljezgarim i da me puca crnjak, ali kad diplomirate i počnete tražiti posao vidjet ćete o čemu pričam. osim ako nemate debelu vezu da vas netko progura.

natječaja za našu spremu nema ili ih ima minimalno, da bi došli na razgovor za posao prvo vas mora netko pozvati na njega, što se meni još nije dogodilo (tražim posao već 6 mjeseci).
kad vidite natječaj gdje napokon i traže naš faks, osobito ako se radi o jednom radnom mjestu već se zna tko će posao dobiti i sve je namješteno.
uz to prije će primiti sss ekonomista ili nekog čak sa trogodišnjom srednjom školom nego nekog sa fakultetom. govorim to iz iskustva.

ako se javite na neki oglas za trgovaca ili pomoćno osoblje u kuhinji kao ja onda vas otpile jer ste prekvalificirani. ustavri je valjda sramota raditi na pošten način pošto hrvatska više cijeni neradnike i nepoštene ljude od ovih drugih. stara priča od koje sam ful umorna.

nemojte me krivo shvatiti, naš fakultet je sam po sebi dobar fakultet što se znaja i naobrazbe tiče, ali meni to ništa ne znači kad živim u državi gdje moja diploma ništa ne vrijedi. što mi znači da se kužim u upravu i zakone kad sjedim doma, a na radnom mjestu upravnog pravnika radi tutlek koji blage veze nema?

meni je ipak najveća misterija u svemu da hrvatska ima samo 7% ljudi sa fakultetskim obrazovanjem, a mnogi od njih su na burzi.
pitam se tko onda radi na radnim mjestima predviđenima za njihovu struku i tko si je tu zabrijao?

plus kakvu poruku šalje vlast mladim ljudima koji se krvavo muče da steknu diplomu na pošten način, a onda beskorisno sjede doma?
jako motivirajuće i dobro za nekog tko bi trebao graditi svoju budućnost na ničemu.
Slažem se u potpunosti...šanse za naći posao su nam jednake šansi da nam s faksa uklone natpise "OPREZ, PADA ŽBUKA"...koji usput budi receno tamo zjape najmanje 4 godine, koliko ja znam...

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
znam da je i sa upravim i sa poreznim faksom tesko naci posao ali sta vi mislite sa kojim je barem malo lakse.
ja sam prosle godine upisala upravni studij izvanredno na 2 roku i sad sam ove godine upisala porezni studij. najvise zbog prava a sad se razmisljam da pocnem i porezni studirat. al sad neznam kolko se to isplati da nebi bilo uzalud :)) na upravnom sam upisala 2 gopdinu i ostalo mi je samo financiranje :))

Žuža

Gle to ti je malo teško reći kad nema ljudi (koliko ja znam) koji bi bili i na upravi i na poreznom ili završili i jedan i drugi da bi mogli kompetentno pričati i o jednom i o drugom faksu. Mi možemo o našem a oni s poreznog o svojem pa ti sad probaj sama doći do nekih zaključaka...

Kristijan

e, a i taj osječaj bespomoćnosti te jednostavno izjeda...
imaš volje, htio bi, ali ti nedaju... i nedaju
ja bi volontirao bez problema kada bi mi to sustav omogučio

nije mi bilo loše u vrtiću
dobra ekipa oko tebe, prijatna atmosfera... uz takvo što se da sve izdržat

ali to nejde, pa nejde...

niti krivi niti dužni mi smo žrtve ovog rastrošnog, korumpiranog sistema, megalomanske, dobrim djelom nestručne državne uprave koja je ulupala na milijune kuna u propale poslove... i, kako se čini, došla do samog dna... povukavši sa sobom dobar dio hrvatske ekonomije, socijale i tko zna čega sve još...

chepka

znate kaj je najtužnije? kaj je hrvatska uvela bolonju prije ne znam kolko godina, ali dalje od etcs bodova se nije makla. nakon završetka našeg faksa niti imamo puno izgleda raditi u struci niti nam se nudi nastavak studija. tek sad kad sam otišla nastaviti studij van shvaćam koliko smo ovdje zakinuti. ljudi ja sam nakon završetka upravnog prava u hr. u francuskoj upisala 1.godinu magisterija europs.i međunarodno pravo (što u hr nije moguće!!!). ali najbolje tek slijedi! ako idem dalje i završim i 2.godinu magisterija imam mogućnost ići za odvjetnika! što je kod nas nemoguće! u hr. nam konstantno nabijaju na nos da nismo pravu ni do koljena, ali vani je pravna škola pravna škola- ako imaš baccaleraut pravne struke bilo to upravno pravo ili koje god drugo njima je svejedno, jer pravo je pravo, pa makar to bilo i hrvatsko upravno pravo!! nadam se da će uskoro i naša zemlja ugledati na europu koju ionako tako željno iščekujemo i omogućiti ono što zaslužujemo..
do tad sretno nam bilo! :wink5:

Ninek

ajde super da znamo za to..do sad nisam:wink5:
s obzirom da imaš iskustva..postaj tu i tamo o doživljajima i iskustvima gore..

chepka

za početak ti mogu reći da imamo jako dobro znanje stečeno na našem faksu! bez problema pratim sve predmete, razumijem i već znam jer smo to sve već naučili na našem faksu. U fr. ipak postoji neusporedivo bolji odnos profesor student. bez beda će ti izać u susret šta god da trebaš, dapače uvijek ga možeš kontaktirat u svezi bilo čega mailom, a neki ti čak daju i broj telefona. nitko se ne drži u stilu ja sam prof.dr. a ko si ti mali crve, nego te doživljavaju kao ravnog sebi. kada bi mi to imali u hr. bili bi lumeni.. :amen:

Kristijan

ja nemam love (a niti više volje) za studirati negdje vani
sve sam dao ovom našem prokletom faksu

sasvim me isisao... sasvim

katarina

mozda se pripravnicki i moze odradit u tajnistvu skole buduci da u zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj skoli pise sljedece:
Članak 108.
(1) Osoba koja se prvi put zapošljava u zanimanju za koje se školovala zasniva radni odnos na poslovima učitelja, nastavnika, odnosno stručnog suradnika kao pripravnik.
(2) Pripravnički staž traje godinu dana u kojem razdoblju se pripravnik osposobljava za samostalni rad.
(3) Pripravnik je dužan položiti stručni ispit u roku od godine dana od isteka pripravničkog staža.
(4) Pripravniku koji ne položi stručni ispit u roku od godine dana od dana isteka pripravničkog staža radni odnos prestaje istekom posljednjeg dana roka za polaganje stručnog ispita.

Neka odgovori netko tko zna dal se to odnosi i na tajnika ili za to ne vrijedi?

Kristijan

ne odnosi se na tajnika, tu ti lijepo piše "na poslovima, učitelja, nastavnika, odnosno stručnog suradnika" (a taj "stručni suradnik" vrijedi samo za suradnik učiteljsko/nastavničke struke)

nažalost, moj dopis iz ministarstava par postova iznad jasno govori gdje mi imamo mogućnost odraditi/odvolontirati pripravnički...

chasei

allo...

eto, sad ste me sa svim ovim pričama zbedirali, uznemirili i još štošta takvoga...
zar stvarno želite reći da se posao jako teško za nas nalazi?
i zar isto tako stvarno želite reći da kada napokon i nađemo posao, da ćemo biti plaćeni manje od običnog radnika u privatnoj firmi?
temeljem toga, želite reči da sam napravila najveću pogrešku u svom životu kad sam se nakon 4 godine na pravu ( završila 3 semestra) prebacila na upravu? da tako neću moći čim prije pomoći svojoj obitelji, kao što sam i mislila i za čime sam se povodila kod odluke o prebacivanju?
ali, jelda da nije sve tako crno? kad ja to završim, stvari će biti puno bolje, jel tako? dajte mi bar malo nade...

Mimi

mislim da bi imala više šanse za zaposlenje kao pravnik.
ovako kaj da ti velim?
nada je žena sumnjiva morala.

chasei

ako je sve tako crno, dajte mi objasnite, zašto u jednom mjestu pored varaždina ( nije bitno kojem), godinama se na policiji traži upravni referent koji bi bio tamo šef, a nitko ne želi doći na to mjesto? i zašto meni član obitelji koji radi na policiji kaže da se uvijek tamo traže ljudi s upravnim pravom, da ne brinem, da ću se zaposlit bez problema? hehe, ili samo možda imam sreće da živim u varaždinu?

blueberry

činjenica je da je danas teško naći posao sa bilo kojim faksom (osim ak nemaš neku vezu), al dajte molim vas više prestanite tolko pljuvat po ovom našem faksu i nemojte biti toliko negativni. slažem se da stanje nije bajno, al opet kad se sjetim koliko sam truda i rada uložila da završim ovaj faks ne pada mi na pamet omalovažavat ovaj faks i reć da je sve bilo uzalud.

eto samo toliko...:scatter:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks