AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Završni rad

Bzzz

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Diplomski rad

ej vi koji ste vec odradili diplomski, da li ste isli na konzultacije dok ste ga pisali ili ste ga profesorima slali mailom na provjeru tokom pisanja ili ga se treba odnijet tek kad ga zgotovimo!? nemam pojma kako bi to trebalo funkcionirat pa me zanimaju vasa iskustva..
:program:
A gle to ti sve ovisi od prof. do prof., većinom ti to ide da napišeš sve ili bar koncept pa odneseš profesoru, on ti kaže šta ne valja, onda to ispraviš i opet odneseš...većinom ideš na konzultacije i u pravilu profesori bar jednom, dvaput vrate gotovi dipl. da nešto ispraviš!!!

Ela

Ja sam uglavnom sve u vezi diplomskog preko maila obavljala sa mentoricom.
Jedino sam joj na kraju dok sam napisala diplomski odnesla da ga pregleda ali samo zato jer ga nije mogla otvorit na kompjuteru, ne znam zašto. Tako da sam sve obavljala putem maila. I na kraju dok je pregledala diplomski mi je rekla da ispravim neke stvarčice i da joj ne moram donosit više na pregled, samo ga ispravim to i dođem na obranu za tjedan dana. Tako da je stvarno bila ok.

A što se tiče obrane to je sve u dogovoru sa mentorom kako njemu odgovara i dok on ima vremena. Tako da nije određeno točno kada je k npr. rokovi za ispit. Ali opet to sve ovisi kakav je mentor.

Dok se izabere mentor mora se u referadi prijavit tema.Kupi se neki obrazac u skriptarnici kojeg mentor potpiše i napiše koja je tema i onda se odnese u referadu-tamo u onu gdje se upisi vrše.
To se mora obavit odma dok se izabere mentor i teme,a najmanje mjesec dana prije obrane.

I onda jedan dan prije obrane se u referadu odnese index i jedan primjerak diplomskog koji ostaje njima.
Nakon obrane se opet ide u referadu, odnese se taj papir (što ga mentor ispuni gdje piše ocjena diplomskog i ocjena obrane) i index.
I mora se uplatit 250 kn na žiro račun pravnog faksa - to je za izradu diplome koju dobijem na promociji.Tih 250 kn se mora odma uplatit nakon obrane bez obzira kada je promocija.
Onda index stoji tjedan dana na faksu i nakon tjedan dana je gotovo uvjerenje o diplomiranju i stjecanju zanimanja.S tim uvjerenjem tražimo posao dok ne dobijemo pravu diplomu.

Nikolina

Eto ja sam danas napokon uzela temu diplomskog ;))
Otišla sam na građansko kod Glihe,o temi sam zapravo raspravljala s njegovom asistenticom,koja je inače i na ispitu iz građanskog ;))
Tema mi je susjedska prava i sad se bacam na to ;))

anamarija

Prava društva ti nema tema a iz obiteljskog je jos bilo navodno prije 2 tjedna.Konzultacije iz obiteljskog su utorkom od 10.30.-12 sati tmt 3, soba 38 - tako pise u vodicu. Jedino ako nisu promijenili. Vukorepa ( radno ) ima jos puno tema.

katarina

Hvala,a da li zna netko sta je sa javnim odnosima u upravi?da li ima jos tema?

Znate li kakva je profesorica Vukorepa jel bi isla sutra kod nje po temu ? Da li se moze kod nje uzeti ako sam sa 2 polozila ispit?

zmaj

možeš uzet iz bilo kojeg kolegija, bez obzira na ocjenu koju si dobila na ispitu. kod vukorepe mislim da ima još slobodnih mjesta, meni se čini ok

Nikolina

Jel neko zna kolko bi stranica trebalo biti? Gledala sam upute na pravnom fakultetu za pisanje al je to više za soccijalni rad...
Ja imam susjedska prava ,i kopirala sam si iz knjige stvarno pravo taj dio...meni izgleda ko da bi to mogla prepisati,pa mi nije jasno kaj da sad to pišem svojim riječima ili kaj?

katarina

ja sam bila kod prof.Vukorepe po temu iz radnog, i rekla mi je da nece vise nikog primat, valjda nas dosta ima za sada...dobro da sam otisla...dala mi je popis pa samo moram izabrati:happy: o cemu cu pisati...

jelena.vid

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Da li je neko diplomirao na građanskom da malo podjeli svoja iskustva i dojmove ;) ?

Molim preporuku iz čega da uzmem diplomski.
Tražila sam temu kod prof.Šikića, ali kod njega nema slobodnih tema.
Hvala svima tko mi odgovori
Na građanskom imaš mjesta..:tongue2:

Ksenija

Ja sam imala temu iz nasljednog prava (koju sam sama izabrala), prije nekoliko god.
Nema baš puno literature, i jedan zakon,
zapravo najveći dio toga se može jedino prepisati.
Jedno vrlo ugodno iskustvo,
za preporučiti.

jelena.vid

I ja imam temu iz nasljednog,imam čak dosta literature,nadam se da će to sve ispast ok da neće bit cjepidlačenja:happy:

Nikolina

Ma zapravo ja sam nabavila literaturu po kojoj ću raditi,knjigu koju je napsiao prof pa sam mislila po tome,al me zanima kaj ljudi pišu u uvodu i zaključku,na koji način pozicioniraju stranice i tak ;)
Neda mi se sto puta na konzultacije,mislila sam napraviti kak ja mislim pa onda da kažu kaj treba popraviti ;)
Postoje neke upute za pisanje na stranicama pravnog fakulteta al bi ja radije neki primjer...

jelena.vid

sinke i nikolina posto svi imamo temu iz istog predmeta daj mi recite jel prepisujete iz literature ili se trudite sve izmjeniti da zvuci kao vasim rjecima? ja se guuuuuuuuuuuubiiiim totalno ne znam odakle da pocnem :eek:) rekla mi je ona asistenica da ne smijem prepisivat iz literature i to me sad ubijaaaa mislim pa ne radim doktorsku disertaciju :hebemu: da moram napisat svoju knjigu..

Totalno suosjećam s tobom,i ja imam temu iz istog predmeta,prikupila sam svu literaturu a napisala ništa jer neznam odakle da počnem al sve mi se čini da će to bit prepisivanje:confused2:

tanjac1207

Iz iskustva, mislim da je puno bolje da se stvari iz knjiga opišu svojim riječima i tad nema fulanja.

Claire

Pozdrav..
osim građanskog, na kojoj katredri još ima mjesta za diplomski?
Dal netko zna dal su teme kod prof.Pavića i prof.Muse zauzete?
Molim savjet...

tanjac1207

Mislim da Pavića više nema, a Musa ne uzima diplomske radove jer navodno piše doktorat. Ali ako želiš tu katedru možeš kod prof. Koprića po temu.

Claire

Dali se taj obrazac kojeg profesor potpiše da odobrava temu mora ODMAH odnijeti u referadu ili tek što se polože svi ispiti?
Jučer sam uzela temu i profesor mi je potpisao taj obrazac. No, imam tri ispita do kraja..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks