AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zemljišno knjižno pravo

ivana1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Na ispitu su bile dvije cure, jedna prošla, jedna pala. Ja sam ona koja je pala. Učila sam postupak, teži dio, a da nisam znala pretpostavke upisa. Zaslužila sam. Hano je pitao zabilježbe, brisovnu tužbu, pretpostavke itd., klasična pitanja...
Sretno svima koji izlaze na idući rok!

lion_zg

za one koji su ovaj ispit već riješili , dali je moguće proći ovaj ispit ako samo učim po pitanjima tu s foruma?? nema šanse da stignem sve naučit :blushed:

ipalaic

Jel zna netko kad je sljedeći rok za zemljišnoknjižno? HvalaI
I JA BI VOLJELA ZNAT KAD JE SLIJEDEĆI ROK ,POŠTO NE PIŠE POD RUBRIKOM "PRIJAVA I POLAGANJE ISPITA "
MOLIM VAS AKO NETKO ZNA DA NAPIŠE KAD JE ISPIT HVALA

xxx

Jel zna netko kad je sljedeći rok za zemljišnoknjižno? HvalaI
I JA BI VOLJELA ZNAT KAD JE SLIJEDEĆI ROK ,POŠTO NE PIŠE POD RUBRIKOM "PRIJAVA I POLAGANJE ISPITA "
MOLIM VAS AKO NETKO ZNA DA NAPIŠE KAD JE ISPIT HVALA

U vodiču stoji:
PRIJAVA ISPITA = 17.-18.12.
POLAGANJE ISPITA = 11.-15.1.

irenas

hej...zar sad stalno ispituje Hano?? jel netko zna što je s prof.Keglević...Jel istina da je ona negdje vani i da je neće biti neko vrijeme??

xxx

Kad su prijave za sljedeći rok?
ZEMLJ.KNJIŽ.
Prijava ---------- Polaganje
21.-22.1 -------- 1.-5.2.
4.-5.2. --------- 15.-19.2
1.-2.4. --------- 12.16.4.

Mene zanima jedno, u bilježnici sa predavanja mi stoji napomena da se ispit ne prijavljuje u referadi nego je potrebno doći tjedan dana ranije na konzultacije najaviti polaganje ispita, a prijavnicu donjeti na ispit. Budući da sam na predavanja išla još daaaavne 2005. god., zanima me dal se nešto promijenilo po pitanju prijave ispita ili se ipak prijavljuje u referadi kao i svaki drugi?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Bok.

Tomi

Mene zanima jedno, u bilježnici sa predavanja mi stoji napomena da se ispit ne prijavljuje u referadi nego je potrebno doći tjedan dana ranije na konzultacije najaviti polaganje ispita, a prijavnicu donjeti na ispit. Budući da sam na predavanja išla još daaaavne 2005. god., zanima me dal se nešto promijenilo po pitanju prijave ispita ili se ipak prijavljuje u referadi kao i svaki drugi?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Bok.[/QUOTE]

Treba ga prijavit u referadi kao i druge...

lion_zg

ispitivao je hano, a pitanja su bila: tko donosi rješenje, kako se postaje ovlašteni zk referent, što se upisuje u koji list, što je plomba, ...

ako se sjetim još napisat ću

veky

bok,
gdje da pogledam za parcelaciju zemljišta(da li se time misli na katastarsku česticu?) i da li hipoteka prestaje kada prestane tražbina i kada se hipoteka izbriše iz zemlj.knjige da li je to to ili mi nešto još fali? help

xxx

Hej društvo jedno pitanjce...da li je ova skripta zem.kniž. iz skriptarnice ažurirana izmjenama zakona???thnx

xxx

Pitanja s današnjeg roka kod Hana:

- što je plomba, čemu služi?
- što je prvenstveni red, zašto je bitan?
- predbilježba, koje pretpostavke trebaju nedostajati kod uknjižbe da bi se dopustila predbilježba? (nisam sigurna da sam to dobro napisala pa neka me ispravi netko tko zna točno)
- klauzula tabulandi, što je to?
- koje su funkcije upisa, čemu služi upis u zemlj. knjigu?
- razlika između konstitutivnog i deklaratornog upisa?
- akvintizativan upis, što to znači?
- načelo upisa, zašto se mora upisati u zem. knjige?
- zaštita povjerenja, što je, koje postoje, kad dolazi do izražaja - primjer?
- prijavni list, što je to?
- koji podaci su sadržani u posjedovnici, tko vrši promjenu tih podataka, tko vodi te podatke?
- koje su vrste upisa, koja je razlika?
- koje su opće pretpostavke uknjižbe? posebne?
- što je zabilježba spora? kakav je to spor, dati primjer? koji su učinci?
- što je zabilježba prvenstvenog reda, zašto se uopće to radi? primjer? kako funkcionira ta zabilježba?
- što je brisovna tužba?
- žalba u ZK postupku? da li se nešto upisuje u zem.knjigu vezano uz žalbu?
- kako je žalba pretpostavka upisa?
- tko donosi odluku o žalbi u prvom stupnju? uz suca pojedinca koji ZK referenti?
- što je EOP zem. knjiga?
- načelo knjižnog prednika?
- zabilježba osobnih odnosa?
- što je to prijavni list?

Od 8 prijavljenih, 6 ih izašlo na ispit i samo je jedna cura pala.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks