AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zemljišno knjižno pravo

ipalaic

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam jedna od onih koje su prosle ispit,i mogu reć da nije nista strasno,po meni je potrebno par dana učenja ,primjetila sam da je profesoru bitno razumijevanje ,a ne štreberaj.skripta iz skriptarnice je dovoljna za proć ispit

xxx

Samo iz skripte s foruma

Dali zna netko što je najbitnije iz dijela o zabilježbi pravnih činjenica? - skužila sam da najviše pita zabilježbu spora i prvenst. reda
Tu stvarno ima puno toga, puno podjela zabilježbe prema različitim zakonima ZZK, ZV, OZ, prema drugim propisima... jel se stvarno to sve mora znat?

xxx

Hej evo nekih pitanja s današnjeg ispita kod Hana:

- zabilježba spora + primjer
- upis etažnog vlasništva - sve detaljno opisati
- upis zajedničke hipoteke - sve detaljno opisati
- brisovna tužba - sve
- osnivanje zem. knjige - opisati cijeli postupak
- pojedinačni postupak, kada se provodi prije ili nakon osnivanja nove Z.knjige (odg.= prije, dok zem. knjiga još nije osnovana samo je pokrenut postupak osnivanja)
- prvenstveni red, što je, kako je moguće mijenjati prvenstveni red, na koji način?
- kakva je situacija glede prvenstva kad prijedlog za upis stigne ZK sudu putem pošte - kada se zaprima prema trenutku kada je stiglo ZK sudu ili prema datumu na pošiljci? (uvijek prema trenutku zaprimanja u pisarnici ZK odjela)
- kakva je situacija kada prijedlog za upis poštom stigne nenadležnom tijelu? npr. stigne ZK sudu u Koprivnici, a treba stići ZK sudu u Zaton? Kako se u tom slučaju gleda trenutak zaprimanja? (prema trenutku zaprimanja u Zatonu jer je to nadležni sud i jer se tamo nalazi zem. knjiga u koju se treba provesti upis glede zemljišta koje se nalazi u K.O. Zaton)
- plomba? kad se plomba briše + primjer?
- zašto se stavlja zabilježba odbijanja prijedloga za upis? što se time želi postići?
- što je prijavni list? kada se podnosi ZK sudu, u kojim situacijama - primjer - u kojem se dijelu ZK uloška mijenjaju ti podaci? ( odg. = promjena podataka o kat. česticama, obliku, položaju, izgrađenosti zemljišta... u posjedovnici ZK uloška zemljišta na koje se te promjene odnose)
U kojim slučajevima prijavni list nije dovoljan za provedbu ZK upisa - koja isprava se još treba priložiti?
- žalba - sve - kada je moguće podnjeti žalbu drugostupanjskom sudu, u kojim slučajevima? kakav može biti ishod?

Eto toliko se sjećam...neka se ostali nadovežu svojim pitanjima

Od 14 prijavljenih, ispitu nas je pristupilo 7, mislim da smo svi prošli

herz

u utorak polozila zemljišno, jupi! pitao zabilježbu(općenito), zabilježbu prvenstvenog reda, uknjižbu, zamjena mjesta u prvenstvenom redu. Sretno svima!

bela

Pozdrav svima, pogotovo onima koji spremaju zemljišno knjižno pravo za 4 mjesec. Učim iz knjige i molim vas kako da ja znam kako da si pomognem što se tiče promjena iz knjige. Koje su to promjene ? Da sad uspoređujem sa zakonom izgubit ću puno vremnena. Puno hvala unaprijed..

NINA 2

Pozdrav svima, pogotovo onima koji spremaju zemljišno knjižno pravo za 4 mjesec. Učim iz knjige i molim vas kako da ja znam kako da si pomognem što se tiče promjena iz knjige. Koje su to promjene ? Da sad uspoređujem sa zakonom izgubit ću puno vremnena. Puno hvala unaprijed..
I ja isto spremam ispit za 4 mj.Dobila sam skriptu od jedne cure,ona kaže da je skripta proširena i sadrži izmjene zakona i da je samo po njoj učila i da je to više nego dovoljno.
Ako hoćeš pošaljem ti skriptu pa možeš usporedit sa knjigom

bela

I ja isto spremam ispit za 4 mj.Dobila sam skriptu od jedne cure,ona kaže da je skripta proširena i sadrži izmjene zakona i da je samo po njoj učila i da je to više nego dovoljno.
Ako hoćeš pošaljem ti skriptu pa možeš usporedit sa knjigom
Kako ti je najlakše da mi je pošalješ, ako ti nije teško, poštom ili mailom, hvala ti unaprijed. Samo mi javi čim prije.

bela

Pozdrav svima, ima li netko tko je bio sad na ispitu iz zemljišno knjižnog pa da kaže kako je bilo, kakva je bila prolaznost, tko je ispitivao?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks