AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

kikica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Gdje da nadjem uredbe ? Ove druge zakone na stranici od faksa ali uredbe nisam nasla ? Ako netko zna, hvala vam...

TIHANA K

da li netko zna da li su objavljeni rezultati pismenog? trazila sam ih na netu i ne mogu ih naci. da li ih moze netko objaviti na forumu?

za pismeni ti je dovoljna skripta onih 70 pitanja.

TIHANA K

pa kolko sam vidjela po forumu koja su pitanja bila na pismenom i na usmenom, sva su iz te skripte.

ljudi, zna netko da li su objavljeni rezultati iz pismenog i gdje? nisam iz Zg i u jutro samo jedan jedini prijevoz imam, a i neda mi se dolazit ak nisam prosla.

Thriller

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nebi te htio oneraspoloziti ili nesto slicno tome, ali prosli put su rezultati bili objavljeni 40min PRIJE USMENOG ... sto je jako zalosno, vrlo vjerovatno da se to nece ponoviti ali zgodno je znati ...

Thriller

Tko je od profesora bio na usmenom danas u 10 sati?
Pavic i neka asistentica koju sam ja osobno prvi put vidio...ako se ne varam svi su/smo prosli. Ali da g. Pavic voli zbunjivat i zakomplicirat taj usmeni to bi pripisao nacelu istinitosti :laughing:

fox111

evo ako nekoga zanima pitanja s usmenog od prof.Pavića u mojoj grupi su bila: upravni i nadzorni odbor( tu je pitao da se objasni preko inspektora koji dolazi u kafić)i koje se mjere tada trebaju poduzeti, zatim ovlasti predsjednika u resoru vanjske obrane,središnja tijela državne uprave,paternalizam,(tu je spominjao prosvjecene apsolutiste),centar vlade,poslovnik...uglavnom ona pitanja koja su kolege već prije napisali...sretno

DOMAGOOJ

šta iz ovog predmeta treba znati samo od 264-274 i 330-451 str iz knjige ??? i ništa više ili...

Prčiguz

šta iz ovog predmeta treba znati samo od 264-274 i 330-451 str iz knjige ??? i ništa više ili...
1. grupa autora- Javna uprava (nastavni materijali), trebamo znati ove str: od 25-33, 161-168, 347-391.

2. Pusić- Država i državna uprava, izdanje 1999.ili 2007.god.(nije bitno), stranice: od 264-274, 330-451.

3. propisi:
a) Ustav RH (trebamo znati članke: 4, 92, 93-116)
b) Zakon o Vladi Rh (cijeli)
c) Zakon o sustavu državne uprave (cijeli)
d) Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela DU (čl.1, 2a, 3, 17a)
e) Zakon o ustanovama (čl. 1-7, 35-40, 64-66)

-pročišćene tekstove propisa možete skinuti na stranici pravnog f.-upravna znanost.

4. uredbe:
a) Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela DU
b) Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda DU u županijama.

To ti je potrebna literatura za ovaj predmet.

Prčiguz

2. Pusić- Država i državna uprava, izdanje 1999.ili 2007.god.(nije bitno), stranice: od 264-274, 330-451.

dali je bitno iz te knjige znati ono od negdje 415-451 stranice o stranim parlamentarnim sustavima i vladama i sl?

DOMAGOOJ

jel iz ovog predmeta dosta naučiti zakone i uredbe i skriptu od 30 i nešto str... aj molim vas nek netko odgovori.. hvala.. ;)

Prčiguz

jel iz ovog predmeta dosta naučiti zakone i uredbe i skriptu od 30 i nešto str... aj molim vas nek netko odgovori.. hvala.. ;)
prodi barem jednom onu prvu knjigu a u drugoj globalizaciju i lok. , skini si jos i onih 70 pitanja s odg i to bi bilo dovoljno uz skriptu i propise(zakone i uredbe), pogledaj koja se pitanja učestalo ponavljaju, imas ih tu na forumu i mislim da nebi trebalo biti problema...:laughing:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks