AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Lokalna samouprava

Mamanafaxu

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jedino gdje se spominju nuits jedinice je kod onog da reg.sam mora zadovoljit kriterij stanovnika, od 800tis-3mil stan..i meni je to uostalom bilo nejasno
Da toga se nisam sjetila,a dali je ovo za Povelju točno da se opredijelila za tehniku opće klauzule ili? Neznam ni to,ali ostalo mi je bilo super,nadam se prolazu svakako..

Marisol

Evo koliko se sjecam:
Grupa A
1.a)objasniti germanski model LS
b) objasniti engleski model LS
2.a) povelja EU, def LS i povezi sa 2 koncepcije (objasniti zasto)
b)zastita granica l.j.prema Povelji
3.a) teritorijalna org RH (objasni razvoj,kriterije...)
b) samoupravni djelokrug u RH
4.a) lokalni poslovi,tehnicki razlozi
b) germanska tradicija u odredivanju lok.poslova
5.a) razlika izmedu samoupravnog i prenesenog djelokruga
I b) ne sjecam se
Nek nadopuni netko ako se sjeca detalja
Dali netko zna odgovor na pitanje iz B grupe a glasilo je ovako: Za kakav način obavljanja lokalnih poslova se zalaže Europska povelja o lokalnoj samoupravi,tako nešto i dali je to Hrvatska napravila u skladu s Poveljom?
Isto tako pitanje je bilo nešto o NUITS 2 jedinicama u hrvatskom zakonodavstvu to isto nemam pojma,ako netko koji su odgovori...
Koliko sam ja zapamtila te Nuts II jedinice mogu biti federalne (Njemacka), razvojne (Francuska) i statisticke. Hrvatska je trenutno podijeljena na dvije statisticke: Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku i one sluze samo za te neke statisticne, ekonomske poslove. Zalaze se za reformu prema kojoj bi Hrvatska bila podijeljena na 5 samoupravnih regija(Dalmacija, Slavonija, Zagreb i jos 3). A sadasnje zupanije predstavljaju Nuts III jedinice (150.000-800.000 st.)

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
To su pitanja sa online ispita ili kolokvija ?
Ako su sa kolokvija, jel može netko napisati pitanja sa ONLINE ispita sa prošlog roka?

ana.lagin

To su pitanja sa online ispita ili kolokvija ?
Ako su sa kolokvija, jel može netko napisati pitanja sa ONLINE ispita sa prošlog roka?
To je s kolokvija, a nesto vise postova gore imas objavljenna pitanja sa zadnjeg online ispita

SIME8M

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pretpostavljam online jer brze tipkam nego pisem :p A vremena je po meni malo da se to sve stigne. Ali opet navikli smo ovako tako da ne znam ni sama
Mislim da je online dobro. Po pitanju ima oko 4. minute za odgovor.... Dobro je za one naročito koji brzo pišu i znaju gradivo di je šta je....

alma1311

Da li je netko upoznat sa informacijom treba li učiti za ispit Koprićevu knjigu “Dvadeset godina lokalne i regionalne samouprave u RH”? Na Merlinu navedena knjiga nije spomenuta kao obvezna literatura,dok na stranici katedre ona stoji... malo sam zbunjena :)

Mamanafaxu

Da li je netko upoznat sa informacijom treba li učiti za ispit Koprićevu knjigu “Dvadeset godina lokalne i regionalne samouprave u RH”? Na Merlinu navedena knjiga nije spomenuta kao obvezna literatura,dok na stranici katedre ona stoji... malo sam zbunjena :)
Ja nisam učila ništa iz nje kada na Merlinu nije spomenuta...

ana.lagin

Poslala sam mail skarici i kopricu. Evo skarica mi je prvi odgovorio i kaze da je relevantna literatura ona koja se nalazi na web stranici.. dakle ucimo :/

Marisol

Poslala sam mail skarici i kopricu. Evo skarica mi je prvi odgovorio i kaze da je relevantna literatura ona koja se nalazi na web stranici.. dakle ucimo :/
Ali to je sve manje vise sto smo prosli vec do sada; faze razvoja lokalne samouprave, mjesna samouprava, regije itd. Koliko sam skuzila nema bas nikakvog novog gradiva ni novih podataka

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks