ovojezafax
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hvala puno na odgovoru. problem je bio, naravno, kopiranoj knjizi bez sadržaja. I hvala za informaciju o potpisima 
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
a iz čega da učim o koncesijama? samo iz zakona ili?Prva strana i prvi post ove teme. Dolje je link na PDF. Nemoj učiti iz prezentacija.
OK. Ponovit ću što sam već napisao. Vidi prvi post ove teme. Sve jasno piše.a iz čega da učim o koncesijama? samo iz zakona ili?
Vjerojatno nije potrebno naglašavati kako se uvijek ispit sprema po aktualnom zakonu.i dal učimo najnoviji prekršajni zakon?
pogledaj si malo prezentacije od prof. Staničića. Ako baš u ispitu odgovoriš po knjizi, ne bi ti bilo krivo, međutim sigurno bi napomenuli da si ipak mogla učiti iz Zakona. Znači, gledaj zakon i prezentacije...koje su točno faze izvlaštenja? učim po zakonu ili knjizi, jer različito je...u zakonu se ne spominje npr plan izvlaštenja. ili sam ja mutavapomoć pls
i početak i kraj izvlaštenja?
Zakon o koncesijama, canak 6Moze li mi netko reci gdje mogu nac odg na pitanje izuzece od primjene zakona o koncesijama..tako nekako![]()
1.neposredna i primarna odg drzave ili drugog JP tijela za stetu nastalu njezine sluzbene osobe u obavaljajnju duznosti. ostecenik se zahtjevom obraca naposredno drzavi/ dr JP tijelu koje je obveznbo naknaditit stetu. pod odredjenim uvjetima mgu gradani i pravne osobe kojima je steta nastala zahtijevati naknadu izravno od osobe koja je pocinila stetuJel mi moze netko rec 3 osnovne mogucnosti za podizanjr zahtjeva za naknadu stetete i 3 uvijeta kod odgovornosti za stetu?
djelovanjem odredjenog tijela se pocini steta treoj osobi, a zahtjev za naknadu stete se temelji na cinjenici da je steta nastala samim vrsenjem sluzbe bez postojanja nepravilnosti i nezakonitosti. za podizanje tuzbenog zahtjeva dovoljan je dokaz da je steta nastala i uzrocna veza. za stetu se odg i kad je nstala slucajno, iskljuceno je samo u slucaju vise sile. razlikuju se postupci u kojima drzava ili dr jp tijelo pocinivsci stetu trecoj osobi ostvari imovinsku korist za sebe ili drugog i postupci u kojima te koristi nema. obevza naknade je u 1.slucaju.stranka koja zbog izvanrednog ukidanja izvrsnog rijesenja trpi stetu, ima pravo na naknadu, tu spoada i davanje naknade drzave kada stiteci opci interes pocini stetu nekomejel može netko reći i odgovornost za štetu bez greške jer ne vidim to u skripti?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.