1712.zbunjena sam... Pomoc (iako mozda i nije od velike vaznosti ali...) mr. Jean-jaques rousseau je rodjen kada? U knjizi pise 1728. (???), u skripti i na wikipediji 1712. (???)...
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
1712.zbunjena sam... Pomoc (iako mozda i nije od velike vaznosti ali...) mr. Jean-jaques rousseau je rodjen kada? U knjizi pise 1728. (???), u skripti i na wikipediji 1712. (???)...
nemoj se zamarati tim pitanjima što se tiče kronoloških poredaka, nama je Čepo rekao da toga neće biti.zbunjena sam... pomoc (iako mozda i nije od velike vaznosti ali...) Mr. Jean-Jaques Rousseau je rodjen KADA? u knjizi pise 1728. (???), u skripti i na wikipediji 1712. (???)...
evo jos malo dodataka na uocene netocne odgovore iz skripte "pitanja i odgovori":
72. poredaj djela kronološki kapital, emil, zakoni, država
Država (prva knjiga Platon), Zakoni (Platon), Emile (Rousseau, 1762.), Kapital (Marx, 1867.)
73. Poredat kronološki: Politika (Aristotel), Drzava (Platon), Elementi zakona (Thomas Hobes); Tiha revolucija (Lipset i Rokkan)
Država (Platon), Politika (Aristotel – je bio Platonov učenik), Elementi zakona (Thomas Hobes 1640.), Tiha revolucija (Lipset i Rokkan, 1967.)
75. Tko je pisao o pozitivnoj slobodi? a) Hobbes, b) Locke, c) Marx, d) Mill
ako ideš na ispit, moraš ići na usmeni-obavezno!pozdrav svima, po kojoj je skripti najbolje ucit i koliko bodova moramo imat na ispitu da nemoramo na usmeni, tj.da mozemo prihvatit 2.hvala!
2. Strukturalizamej ljudi ako mi netko može pomoći (već sam luda) i odgovoriti na ova pitanja: :crazy:
1.revizionizam?
2.strukturalizam?
3.kompleksna jednakost?
4.tko je koristio izraz ''ponovno pronalaženje političkog''?
5.koja su obilježja predstavničke demokracije?
6.po čemu je poznat Singer?
ima ljudi koji su pali na usmenom a prošli preko kolokvija! ipak nemozes nista ne znat na usmenom!Dajte pisite još kako profesor ispituje na politologiji,jel pita u detalje i da posebno me zanima dal je neko ko je prošo preko kolokvija na usmenom pao ili je sve pustio?? hvala
mislis na onu skriptu "ovu skriptu mnogi hvale",ona ima 55 str...evo,kao prvo zahvaljujem ljudima kaj su napravili onu skriptu :laughing:
savjet za one koji tek namjeravaju ići na pismeni il usmeni...već svi znate,ona skripta od 55 strana je najbolja...ja osobno nisam ni otvorila knjigu,nego sam samo učila iz te skripte i iz one gdje su pitanja i odg samo...još sam si poslije malo po forumu pogledala pitanja koja su stavili tu u ovom topicu...pismeni sam rasturila,a također i usmeni...dobila sam 4 :crazy::crazy: fakat,knjigu nisam ni otvorila...
još jedan savjet ako učite iz skripte nemojte mu sve nabubat točno kako piše u skripti,nego malo to preformulirajte jer onda on misli da nikaj ne kužite,da ste samo iz skripti naštrebali i počne vam 500 potpitanja postavljati i vi se jadni zbunite i padate...znači,bitno je da samouvjereno uđete u sobu i lijepo svojim riječima odgovarate na pitanja,a ne kao da čitate sa papira...eto nadam se da će vam ovo koristiti...i naravno pričate sve kaj znate
moja pitanja-tipovi država,demokracija po shumpeteru,mat. i postmat. vrijednosti :crazy: ...i da još me je dodatno pitanje pitao-civilna kultura jer sam bila između,tu sam počela pričat ,par riječi rekla i gotovo
EkofeminizamMOLIM da mi netko tko zna odgovori na pitanja: 1. tipovi države i 2. ekofeminizam!
Unaprijed hvala!!!
tipovi državeMOLIM da mi netko tko zna odgovori na pitanja: 1. tipovi države i 2. ekofeminizam!
Unaprijed hvala!!!
treba spomenut da hobbes ne poznaje zajednički etički svijet,da svi ljudi teže svojim ciljevima i željama i zato ulaze u sukob s drugim ljudima koji isto tako imaju svoje želje i potrebe. Isto tako 3 su razloga za svađu: strah,slava i suparništvo,a da bi se sukobi izbjegli trebaju težiti kroz ugovorom stvoreno pol.udruženje gdje je pol.vlast suverena..mislim da ti je to otprilike svee ljudi...jel zna tko ko je bio na usmenom iz politologije i ko je dobio pitanje o političkim mislima...npr. Hobbesova politička misao...što je važno kod toga napomenuti??? :crazy:
mislim da se nebi trebala toliko zamarati točno godinama...bitno da znaš otprilike...moze mi netko potvrditi jesu li ovi datumi tocni? platon 427-347 g.pr.kr
hobbes 1588-1679 locke 1632-1704 rousseau 1712-1778 mill 1806-1873 marx 1818-1883 engels 1820-1895 hvala unaprijed..
neznam kako izgleda ispit, ali vrlo vjerojatno kao kolokvij- znači negdje 5-6 ptanja na odgovaranje 1 rečenicom ili sa 2,3 riječi, pa negdje 5 na zaokruživanje i 3 onako malo opširnija,esejska...bok svima!zanima me kako izgleda ispit iz politologije?!i dali mi skripte mogu pomoci ili moram uciti bas iz knjige?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.