Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Str. 83 u knjizi, radi se o industrijskoj i nacionalnoj revoluciji:happy:ljudi moji! jel ko zna što je to teorija rascjepa? navodno nešto sa Lipsetom i Rokkanom?
Ispravila bih neka pitanja u ovoj grupi;Eh da!!! To bi i ja voljela znati... to je bilo jedno od esejskih pitanja na danasnjem ispitu, a evo i ostatka (A grupa)
Esejska pitanja:
1. Ekofenminizam
2. Teorija rascjepa
3. Objasnjenje nacionalizma
Pitanja:
1. "demokratski elitizam", tko je napisao
2. Fenomen taktickog glasovanja, tko je napisao
3. "teorija švercanja"
4. Tko nije zastupao prirodna prava (zaokružiti; ja sam zaokružila marksisti i unionisti - ima netko tko zna točan odgovor)
5. Tko je napisao djelo "Građanski rat u Francuskoj"
6. Nešto oko feminizma (koji oblik feminizma je zastupoa nesto... )
7. izborni sustav
8. Primjeri kosocijacijske demokracije (koje drzave)
9. tipovi politicke participacije prema Birchu
10. oligarhija
11. što spada pod pojam države (zaokružiti a ponuđeno je bilo: vojska, teritorij, mediji, ljudi)
... i nedostaje mi jos jedno pitanje... ako se netko sjeca, neka nadopuni :unsure:
str. 124 u knjizi, fenomen taktičkog glasovanja,2. Fenomen taktickog glasovanja, tko je napisao
nije pitanje bilo tako..nego...u kojem slucaju se javlja takticko glasovanje...u kakvom obliku izbora..tak nesh
bilo pitanje jos tko je napisao nesto francuska revolucija,uglavnom,odgovor je burke,ali u a grupi je bilo pitanje tko govorio o zeljeznom zakonu oligarhije- michels...Eh da!!! To bi i ja voljela znati... to je bilo jedno od esejskih pitanja na danasnjem ispitu, a evo i ostatka (A grupa)
Esejska pitanja:
1. Ekofenminizam
2. Teorija rascjepa
3. Objasnjenje nacionalizma
Pitanja:
1. "demokratski elitizam", tko je napisao
2. Fenomen taktickog glasovanja, tko je napisao
3. "teorija švercanja"
4. Tko nije zastupao prirodna prava (zaokružiti; ja sam zaokružila marksisti i unionisti - ima netko tko zna točan odgovor)
5. Tko je napisao djelo "Građanski rat u Francuskoj"
6. Nešto oko feminizma (koji oblik feminizma je zastupoa nesto... )
7. izborni sustav
8. Primjeri kosocijacijske demokracije (koje drzave)
9. tipovi politicke participacije prema Birchu
10. oligarhija
11. što spada pod pojam države (zaokružiti a ponuđeno je bilo: vojska, teritorij, mediji, ljudi)
... i nedostaje mi jos jedno pitanje... ako se netko sjeca, neka nadopuni :unsure:
na usmenom izvuces karticu na kojoj su ti tri pitanja kao ona kakva su na ispitu(esejska)...imas i prijasnjim postovima vec objasnjeno usmeno kod ravlica...cula sam da je lik ok,ako nesto znas imas prolaz...sretnocao,
zanima me dal netko zna kakav je usmeni iz politologije
hvala !!!
pod pitanje koja su obilježja interesnih grupa a)komunita. b)marksizam...;tu treba opcenito govorit o njima ili?i jel ko zna odgovore na pitanja tko nije zastupao prirodna prava?,koje su demokracije u svijetu i u kojim zemljama se provodi?te sto spsda pod pojam države-vojska ,teritorij.medij, ljudi? hvala puno na odgovorima.Rezultati su danas poslije 9 to je sada ja idem na fax javi prezime ako hoćeš da ti javim:happy:
pod pitanje obilježja interesnih grupa a)komunit. b)marksi..jel tu treba opcenito pisat o njima?Rezultati su danas poslije 9 to je sada ja idem na fax javi prezime ako hoćeš da ti javim:happy:
pod pitanje obilježja interesnih grupa a)komunit. b)marksi..jel tu treba opcenito pisat o njima?Rezultati su danas poslije 9 to je sada ja idem na fax javi prezime ako hoćeš da ti javim:happy:
- NeoliberalizamJel mi može netko odgovorit na ova pitanja: ( nemam knjigu a u skripti toga nema )
1. temelji liberalizma
2 objasni revizionizam
3 nabroji čimbenike socijalizacije
4 odlike nacionalizma
5 neoliberalizam
6 načelo nacionalizma
7 načelo socijalizma
8 uloga masovnih medija i tko je pisao o tome
9 koja su obilježja interesnih grupa a) komunitarizam b) marksizam c) liberalizam d) pluralizam
10 glavno načelo liberalizma
11 koje su demokracije u svijetu, u kojim se zemljama provodi
MOLIM VAS!!!
rezultata nema na internetu, nego samo na faxu... evo, netko je rekao da su usmeni sutra od 14h po prezimenu (ali kako sad ide-neznam) za one koji su prošli preko kolokvija, a u srijedu koji su prošli pismeni...a gdje ste vi vidjeli rezultate???ima li na int??i u koliko je sutra usmeni i gdje?please da mi netko odg..
pa ja bi rekla kao da ju zastupa nova desnica,jel zna netko nešto o minimalnoj državi... npr. tko je začetnik, kojoj teoriji pripada i ostalo važno o njoj... ??
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.