AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Poredbeno ustavno pravo

tinach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i ja danas položila :)
pitala me šta radi predsjednik u V. republici i to je to..:))
ispit trajao minuticu i pol..najkraći ispit u povijesti:)

tinach

Imam jedno pitanje, jesi išao na predavanja?? a učio samo iz njezine knjige ili?
ne znam kome je upućeno pitanje, ali odgovoriti ću :happy:

učila sam iz obje knjige,ali me pitala samo ovo iz njene knjige.
predavanja- 0 bodova:cool:

Martina

Bila danas na ispitu i pitala me 2 pitanja: referendum i raspuštanje

Prošla :)))

makitra

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Može mi netko odgovorit na pitanje referendum i referendum u V. republici?
Nisam našla u knjizi puno o tome a vidim da često postavlja to pitanje,
hvala!

makitra

Bila na ispitu...pitala je neposredni izbor predsjednika, i što se time željelo postići, te kako se birao predsjednik i tko ga je birao prije i zašto je to bilo loše.
Još je pitala taktičko i preventivno raspuštanje parlamenta.

Spomenka

Položila sam danas ispit.Pitala me vrste rsspuštanja parlamenta
Kakvo je to taktično raspuštanje...
Tko je krivo procjenio taktično raspuštanje

marko_ma

znam da je možda teško ocijenit, ali kolko treba odprilike da se ovo nauči za prolaz?
ima koji lakši izborni?
hvala!

Dajana

Bok Spomenka!Baš mi je drago da si položila ispit,čestitam.Ja bih te zamolila ako još imaš literaturu iz koje si učila-konkretno-"MOJ SUVREMENI FRANCUSKI PARLAMENTARIZAM",kada bi mi bila u mogučnosti poslati meilom ili poštom.Ja nisam iz Zg i jako mi je teško to nabaviti,jednostavno nemam od koga.Ako je to ikako izvedivo,pošalji mi privatnu poruku.Hvala unaprijed...Dajana

hedviga

Bok Spomenka!Baš mi je drago da si položila ispit,čestitam.Ja bih te zamolila ako još imaš literaturu iz koje si učila-konkretno-"MOJ SUVREMENI FRANCUSKI PARLAMENTARIZAM",kada bi mi bila u mogučnosti poslati meilom ili poštom.Ja nisam iz Zg i jako mi je teško to nabaviti,jednostavno nemam od koga.Ako je to ikako izvedivo,pošalji mi privatnu poruku.Hvala unaprijed...Dajana
:misli:

pozdrav kolegici :mig:

zvrka

znam da je možda teško ocijenit, ali kolko treba odprilike da se ovo nauči za prolaz?
ima koji lakši izborni?
hvala!
ja sam pisala rad - referendum građanske inicijative, nisam išla na predavanja zbog posla tako da sam bila samo na onima za vanredne, i profa me pitala jedno pitanje iz tog rada... ekonomika poduzeća je definitivno najlakši predmet! nije ni ovaj težak kao ni ekonomija javnog sektora i konularno pravo...

matea

Zamolila bi nekog tko zna da odgovori na par pitanja ili barem gdje se nalaze odgovori:
-presjednička arbitraža prema Ustavu iz 58
-savjetodavni referendum
-koji je presjednik imao neuspješno raspuštanje parlamenta

Twity

Pozdrav, dal bi mi htio netko napisati koja literatura je potrebna za ovaj ispit? Dal je točno ono što piše u vodiču: Sokol-Smerdel Ustavno pravo, poglavlja II, X I XX i Kostadinov Suvremeni francuski parlamentarizam(tu ne pišu poglavlja, znači trebamo cijelu knjigu naučiti?) i dal ima ove zadnje knjige u kopiraoni?

Kiki_p

U vodiču iz 2010. pise da ova literatura potrebna za ispit:
1.) Smerdel - Sokol: Poredbeno ustavno pravo, 2006. poglavlja II, X, XII.
2.) Kostadinov: Suvremeni francuski pralamentarizam 2004. poglavlja IV,V,VI.

Twity

U vodiču iz 2010. pise da ova literatura potrebna za ispit:
1.) Smerdel - Sokol: Poredbeno ustavno pravo, 2006. poglavlja II, X, XII.
2.) Kostadinov: Suvremeni francuski pralamentarizam 2004. poglavlja IV,V,VI.
Hvala ti, daj mi samo još molim te reci gdje mogu nabaviti tu literaturu, dal je ima u kopiraoni ili u biblioteci Pravnog fakulteta?

Kiki_p

Hvala ti, daj mi samo još molim te reci gdje mogu nabaviti tu literaturu, dal je ima u kopiraoni ili u biblioteci Pravnog fakulteta?
E sad ti to ne znam, ja sam posudila u gradskoj knjižnici obje knjige, al kolko sam vidjela na forumu da pisu da se ova poglavlja iz knjiga Suvremeni francuski paralamentarizam mogu fotokopirati u biblioteci na Pravnom faxu, vjerojatno moze onda i ova druga knjiga Ustavno pravo.

Kiki_p

Danas sam bila na ispitu sa jos dvije cure, sve tri smo pale, jer smo se naime drznule ici na ispit prije nego smo odslusale njezina predavanja.
Izgleda da je literatura ipak cijela njezina knjiga, a ne samo ona tri poglavlja, ispričavam se za dezinformaciju, tako je pisalo u mom vodiču,al danas mi je kolegica pokazala da u njenom pise cijela knjiga.

Milka

Prof nas nije imala volje ispitivat jer nismo bile na njenim predavanjima a koja je svrha predavanja ako smo izvanredni te stoga nismo obavezni ići?? Dakle na njen ispit idite tek kad odslušate predavanje! A meni je bezveze propao rok, mogla sam nešto drugo spremat umjesto ovoga!

Twity

Prof nas nije imala volje ispitivat jer nismo bile na njenim predavanjima a koja je svrha predavanja ako smo izvanredni te stoga nismo obavezni ići?? Dakle na njen ispit idite tek kad odslušate predavanje! A meni je bezveze propao rok, mogla sam nešto drugo spremat umjesto ovoga!
A do kad traju predavanja? Ja sam mislila sad ići na sljedeći rok, ali ako ona ruši zbog toga kaj predavanja nisu još gotova onda neću ići. Inače i ja sam izvanredni i ne živim u Zagrebu tak da niti ne idem na predavanja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks