AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Teorija organizacije

987654321

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molio bih vas informaciju jel se ispit obicno odrzava ponedjeljkom na dan roka ili ga znaju pomaknut za dan dva??

987654321

jel bi mogao netko molim Vas ukratko objasnit jednosprežno/dvosprežno učenje...nemogu nigdje knjigu od pusića naći...hvala

tattep

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel bi mogao netko molim Vas ukratko objasnit jednosprežno/dvosprežno učenje...nemogu nigdje knjigu od pusića naći...hvala
Jednosprežno - pojedinci (članovi organizacije) reagiraju na pogreške modicifirajući strategije pretpostavke unutar granica stalnih organizacijskih normi.
Dvosprežno - kod njega odgovor na otkivene greške dobiva oblik zajedničkog propitivanja samih organizacijski normi, kako bi se uklonila njihova neusklađenost i stvorile nove norme koje su mnogo djelotvornije ostvarive
Deutero učenje - podrazumijeva učenje kako izvoditi jednosprežno i dvosprežno učenje.

Odgovori na strani 95 od Koprica

tinach

ja ću ti probat objasnit nekim jednostavnijim riječnikom:_D
jednosprežno se javlja kada organizacija odredi u planu neki cilj koji se želi postići, ali uopće ne uzima u obzir stanje u okolini koje je za nju relevantno i koja može imati neka ograničenja za akcije i djelovanje organizacije; generalno je prisutno u svim stilovima vođenja koja se kreću s vrha prema dnu- odozgo-dolje pristup..
dok je dvosprežno ovo drugo..dakle, uzimajući u obzir i propitivajući koja su ograničenja za akciju/djelovanje koja se nameću u okolini čime se dobiva jasan prostor unutar kojega je moguće provesti akciju koja je zadovoljavajuća. ovo je puno bolji pristup, stimulira razvoj, blablabla..:)))

Mare89

Kolegice koje ste bile,kako je bilo na roku 07.09.? Tko je ispitivao i kakva su pitanja? Hvala :)

Mandy

Prof.Musa je ispitivala. Pitanja se ponavljaju: znanstveni menadzment, organizacijska tehnologija, org.kultura, moc, weber...

tinach

sve je rečeno. prof. musa je super, pitanja su općenita, nema potpitanja, nema preaktivnog slušanja tako da se može pričati svašta:)), bitno da see priča. ne treba ulaziti u nikakve detalje, učiti po općim naslovima(cjelinama) bez detaljiziranja i to je to.
moja pitanja- teorija odlučivanja, škola međuljudskih odnosa, komunikacijski kanali(ili mreža).

mena

Kojim danom i otprilike kad se odrzava ispit?zbog posla pitam..
Hvala unaprijed na odgovorima..

viktoria

pitanja od jučer kod prof. Muse: teorija kontigencije, teorija birokratske disfunkcije, organizacijska kultura. Druge kolegice je pitala još Webera, znanstveni menadžment, org. tehnologija, komuniciranje, moć... ništa novo što već nije postavljeno, stalno se vrte ista pitanja

lampa

Da li ima itko da je položio ovaj ispit na 3.godini (smjer)? Ako ima, kakva je procedura, jel nam se prizna ocjena ili?
Tnx

Ivanka J

Da, prizna nam se ako napišemo jedan rad koji ćemo izlagati na predavanjima.
Potrebno je kontaktirati profu na mail [email protected] i dogovoriti temu i datum izlaganja.
Naime, to je rekla na predavanju za izvanredne, tako da ne znam kakva je situacija kod redovnih.

Valentina8

U izvedbenom planu piše da imamo idući put tek 17.11. Jel se bezveze veselim ili idući put onda stvarno nemamo? :D

Latin

Da li se izvanredni studenti potpisuju na predavanjima? zanima me da li smo na ovim predavanjima obavezni biti 10 sati?

Ivanka J

Ljudi ima li tko da treba napisati rad koji će izlagati na predavanju u zamjenu za ispit koji je položio na 3. godini kao predmet smjera...?
Pitam samo jer me zanima da li planirate naučiti taj rad i izlagati bez čitanja ili ćete čitati?
Meni se to neda učit :(

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks