AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Teorija organizacije

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
da li je ovo literatura za ispit i ima li netko nešto od toga da mi pošalje na mail?

1. Koprić, I.; Struktura i komuniciranje u upravnim organizacijama; Zagreb: Pravni fakultet u Zagrebu (1999), str. 7-60, 87-150, 204-322
2. Perko-Šeparović, I; Teorije organizacije; Školska knjiga (1975), str. 9-83, 98-152
3. Pusić, E; Javna uprava i društvena teorija; Zagreb: Društveno veleučilište, Pravni fakultet (2007), str. 68-100
4. Pusić, E.; Organizacija kao teorijski problem. Rad HAZU br. 480. (poglavlje u knjizi Upravljanje u suvremenoj državi; Zagreb: Suvremena javna uprava (2002), str. 1-40

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Vlatka literatura je ovo

1. Koprić, I. (1999) Struktura i komuniciranje u upravnim organizacijama. Zagreb: Pravni fakultet u Zagrebu, str. 7-60, 87-150, 204-322.
2. Perko-Šeparović, I. (1975) Teorije organizacije. Zagreb: Školska knjiga, str. 9-83, 98- 152.
3. Pusić, Eugen (2000) Organizacija kao teorijski problem. Rad HAZU br. 480. (poglavlje u knjizi Upravljanje u suvremenoj državi. Zagreb: Suvremena javna uprava, 2002., str. 1-40)

1 i 2 imaš u masarykovoj u kopiraoni

da li je netko nabavio broj 3 i gdje?

Ivanka J

Pozdrav! Imam pitanje za one koji su ispit položili na 3.godini a na ovoj pisali rad za priznavanje ocjene...
Zanima me da li moramo pisati molbu u referadu i davati oba indexa za odobrenje kao sto smo morali i u slučaju javnog menadžmenta i komparativne javne uprave?

rain

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav! Imam pitanje za one koji su ispit položili na 3.godini a na ovoj pisali rad za priznavanje ocjene...
Zanima me da li moramo pisati molbu u referadu i davati oba indexa za odobrenje kao sto smo morali i u slučaju javnog menadžmenta i komparativne javne uprave?
Profesorica nije nista rekla za to, ja sam prijavila ispit sad za ovaj rok pa cu vidjet sutra dal treba pisat molbu ili samo dobijemo zig

Ivanka J

Ja sam zvala u referadu u cetvrtak, objasnila situaciju i Koscak mi je rekao da mora ići molba.
Ajde molim te javi onda možemo li to riješiti bez molbe. Tnx!

GEORGE C

Kolege, da li još netko ima ispit kod Giljevića u četvrtak? On do sad nije ispitivao?

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prvu grupu je ispitivao neka cudna pitanja i svi su pali. Nakon toga je valjda skuzio da nitko nece proci pa je ispitivao standardna pitanja. Ostali su prosli

hawk

Nikad mi nije bio nesto simpatican, ali od jucer jos manje!!!
Cestitke svim kolegama koji su prosli!! :-D :-D

Patience

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja kojih se sjećam:

decizionistički pravac, teorija otvorenog sustava, teorija samoreferentnih i autopoitetskih sustava, komunikacijski kanali, moć i klasifikacija, Woodward (kod tehnologije), aston grupa, male grupe, Vroomova teorija i nešto vezano za paradoks informacija.
Pitanja koja nije znala prva grupa, ponovila su se u drugoj. Bilo mu bitno da se barem nešto kaže o tome, makar i ne tako detaljno, pa su zato ostali prošli.

Latin

mene je pitao kibernetski pravac, disfunkcije, 3 tipa interne međuovisnosti prema Thompsonu i što je društveno komuniciranje te nabrojiti 7 elemenata kod procesa komuniciranja prema Shannonu i Weaveru.

Marinica

Pitanja kod Đinićke na zadnjem roku
Pita po 3 pitanja, dugo smo bili unutra, ali ne cjepidlači i pomaže. Voli primjere i da se povezuje, a ne da je gradivo samo naštrebano.
Mene je pitala vrste sukoba, teorija otvorenog sustava, primjer kako se organizacija prilagođava društvenoj okolini i vrste koordinacije.
Kolege je pitala kibernetika, disfunkcije iii vrste kom.kanala, moc, decizionosticki pravac i teoreticari drustvene organizacije (ili tako nesto)-ugl mislila je na smitha, marxa i durkheima, nacini rjesavanja sukoba, dezicionisticki pravac, zastonosoba ne moze biti skroz racionalna, primjer samoreferentnih sustava, objasni i zasto su samodostatni i samoobnavljajuci. .

GEORGE C

kolege, ide netko u četvrtak na ispit kod Giljevića? jeste spremni?
i ako netko tko je zadnji put pao može eventualno reći koja su se suluda pitanja pojavljivala :)?

hawk

ja ne idem, ali sam bio zadnji put kad sam pao. pitanja kojih se sijećam su bila paradoks informacija u javnoj upravi, faze razvoja uprave, nešto sa vrstama kulture, ali ne onih klasičnih šest nego po nekom frajeru. mozda se sjeti netko od kolega još nečega.
sretno svima :D
javite kako je bilo :D

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks