AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

Tajana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam bila kod asistenta na usmenom, a evo pitanja:

- kad sud odbacuje tužbu
- kakve akte upravni sud donosi (presudu, rješenje) i kad koje
- posebne slučajevi dostave
- što drugostupanjsko tijelo radi kad dobije žalbu

Mislim da je to sve, dva sam dobila jer sam imala malo bodova na pisenom, sve u svemu, usmeni je bio ugodan, prof. ne forsira nego ti da vremena i pusti da se prisjetiš ako nastane blokada, ma super :)

montana

evo da se i ja pohvalim da sam prošao ispit jučer. Ovo mi je bio zadnji ispit :)
prošao sam pismeni i bio na usmenom kod Lane Ofak. Asistentica (profesorica) je skroz ok, pitala me načelo zakonitosti i načelo zakonitosti vezano uz akt u kojem je slobodna ocjena i razlozi za pobijanje upravnog akta u upravnom sporu.
I to je to, dobio 2 :)

sretno svima na idućem roku. ako tko zeli pitanja s pismenog i usmenog neka mi ostavi svoj mail na pm i poslat ću mu.
pozdrav!

zan1

evo da se i ja pohvalim da sam prošao ispit jučer. Ovo mi je bio zadnji ispit :)
prošao sam pismeni i bio na usmenom kod Lane Ofak. Asistentica (profesorica) je skroz ok, pitala me načelo zakonitosti i načelo zakonitosti vezano uz akt u kojem je slobodna ocjena i razlozi za pobijanje upravnog akta u upravnom sporu.
I to je to, dobio 2 :)

sretno svima na idućem roku. ako tko zeli pitanja s pismenog i usmenog neka mi ostavi svoj mail na pm i poslat ću mu.
pozdrav!
ej bok; ak mi mozes poslati na mail [email protected]

hvala ti

malacura

kad se svi hvale, i ja ću...gotove sve, još diplomski. Pitao me Šikić, komisija, bilo je super, super sam napisala test! pitao me u kojem roku treba prvostupanjski organ donjeti rješenje( odgovor je u roku mjesec dana za skraćeni postupak, u roku 2 mjeseca za redovni postupak), spor u objektivnom i subjektivnom smislu i i prema vrsti akta.pozdrav

gea.fax

pozdrav![/QUOTE]

a zašto ta pitanja koja imaš ne staviš ovdje na forum i podjeliš sa kolegama i kolegicama . koji još nisu prošli ovaj ispit. vjerujem da su i tebi nečija pitanja ovdje objavljena pomogla pri spremanju ispita...
bez ljutnje ali ovaj forum tome i služi ... da pomažemo jedni drugima...

montana

a zašto ta pitanja koja imaš ne staviš ovdje na forum i podjeliš sa kolegama i kolegicama . koji još nisu prošli ovaj ispit. vjerujem da su i tebi nečija pitanja ovdje objavljena pomogla pri spremanju ispita...
bez ljutnje ali ovaj forum tome i služi ... da pomažemo jedni drugima...[/QUOTE]

objasni mi kako da stavim 7 stranica pitanja ovdje na forum i stavit ću ih.
sva pitanja koja imam sam nabavio s foruma ali sam ih lijepo profiltrirao i poredao po skripti tj. po knjizi.

ivanat

Ej bok!!

ajme prosli postupovno,ja bi trebala i pitanja i skriptu.Da li je to postupovno teže od uprave opći dio:tongue2:

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bez ljutnje ali ovaj forum tome i služi ... da pomažemo jedni drugima...
objasni mi kako da stavim 7 stranica pitanja ovdje na forum i stavit ću ih.
sva pitanja koja imam sam nabavio s foruma ali sam ih lijepo profiltrirao i poredao po skripti tj. po knjizi.[/QUOTE]

Pa uploadaj na skriptarnicu,ili copy/paste u post...

montana

Pa uploadaj na skriptarnicu,ili copy/paste u post...[/QUOTE]

idem probat uploadat to.
da copy/paste-am 7 strana?

evo išao probat uploadat ali nisam vidio tu opciju u skriptarnici.

hedviga

idem probat uploadat to.
da copy/paste-am 7 strana?
da, zaš ne? :happy:

evo išao probat uploadat ali nisam vidio tu opciju u skriptarnici.
ne možeš sam staviti skriptu ili pitanja u skriptarnicu
moraš poslat na mail uredništva kao word dokument i onda oni to uploadaju

[email protected]

i btw, čestitke na zadnjem ispitu! :happy::happy:

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo vidiš to nisam znala,mislila sam da se može...Nisam probala nikad...

Ah pa ja sam stavljala dosta pitanja...Dobro nije 7 strana...Al je bilo dosta...

vodenjak

ima li ovdje netko tko redovno ide na predavanja,da napiše kad je kolokvij i da li ga uopće ima ove godine,bila bih mu jako zahvalna.

koki

ima li ovdje netko tko redovno ide na predavanja,da napiše kad je kolokvij i da li ga uopće ima ove godine,bila bih mu jako zahvalna.
Kolokvij je krajem siječnja, polaže se samo upravni postupak, a druga dva dijela - upravni spor i prekršaji se polažu na ispitu, i iz tih dijelova će biti i usmeni, znači na usmenom neće pitati upravni postupak.

vodenjak

da li opet svi mogu na kolokvij ili samo redovni ,ja sma izvanredni student i htjela bi na taj kolokvij,prošle godine sam položiola tako opće upravno. Ako znaš molim te napiši,hvala.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks