AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Politologija

Ivanhoe 18

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi aj ko ima ljubazan da napiše pitanja sa pismenog sa ovog roka.. nisam bila,a slj.mi je komisija... HVALA PUNO ;)
Imaš u skriptarnici pitanja i odgovore-184 pitanja i odgovora!Ja idem na ispit 04.07.,imaš kakav savjet,kakvi su na ispitu,kakav je pismeni-usmeni,svejedno!

irene

jel bio tko sad na prvom roku u 9 mj???
i ako može tko objaviti ispitna pitanja, pismeni i usmeni?

HVALA!!!unaprijed!!!

valka

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege, kako je na usmenom kod profesora Ravlića? :)
pa gle, sve je to individualno. nekima je super,nekima koma.
uglavnom, vučeš karticu sa 3 pitanja, kaže ti da si biraš pitanje koje najbolje znaš pa s njim kreneš odgovarat... sve u svem, ako ti se posreće pitanja koja znaš nemaš problema :)

K.J

pa gle, sve je to individualno. nekima je super,nekima koma.
uglavnom, vučeš karticu sa 3 pitanja, kaže ti da si biraš pitanje koje najbolje znaš pa s njim kreneš odgovarat... sve u svem, ako ti se posreće pitanja koja znaš nemaš problema :)

Haha, ja sam mislila da je zezancija to sa karticama.
A ako sluuučajno ne znam baš ta pitanja? Pad?

lanna

e ovako ljudi molim pomoć...
student sam starog priograma i sad nam nisu produžili tako da moram polagati politologiju...
koliko bodova nosi taj ispit i jel dovoljna skripta što se nalazi u skriptarnici za naučiti ??
hvala punoooo

irene

Bok Lanna!!
Politologija ti nosi 7 bodova, ta skripta bi ti navodno trebala biti dovoljna. Ispit ima lako pamtljivo gradivo, trebaš normalno učiti sve, jer nikad ne znaš koje pitanje češ dobiti. Imaš pismeni i usmeni dio, a s obzirom da si do sada sve uspješno položila, ne vjerujem da bi ti taj ispit stvorio problem. Puno sreće !!!

Da li netko možda zna, kad te oslobode od plačanja školarine, to se inače zove "mirovanje", platiš samo upisninu od 300 kn, i pretpostavljam da možeš normalno izlaziti na ispite??
Hvala.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Da li netko možda zna, kad te oslobode od plačanja školarine, to se inače zove "mirovanje", platiš samo upisninu od 300 kn, i pretpostavljam da možeš normalno izlaziti na ispite??
Ne može. Tada bi svi "u mirovanje", abolirani od školarine, polagali ispite.

lanna

Bok Lanna!!
Politologija ti nosi 7 bodova, ta skripta bi ti navodno trebala biti dovoljna. Ispit ima lako pamtljivo gradivo, trebaš normalno učiti sve, jer nikad ne znaš koje pitanje češ dobiti. Imaš pismeni i usmeni dio, a s obzirom da si do sada sve uspješno položila, ne vjerujem da bi ti taj ispit stvorio problem. Puno sreće !!!

Hvala.
Hvala punoooo

irene

Ja sam već bila oslobođena od plačanja školarine, zbog operacije, (svako zlo za neko dobro), i nitko mi nije rekao da ne smijem polagati ispite, već sve normalno kao da sam i platila. Fakultet ima puno razumijevanja, i izlazi u susret prema onima koji za to imaju opravdan razlog.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ja sam već bila oslobođena od plačanja školarine, zbog operacije, (svako zlo za neko dobro), i nitko mi nije rekao da ne smijem polagati ispite, već sve normalno kao da sam i platila. Fakultet ima puno razumijevanja, i izlazi u susret prema onima koji za to imaju opravdan razlog.
Osobno mislim da ne možeš polagati ispite, što nekako podrazumijevam da se ne može dok se ne plati školarina. Pitaj za svaki slučaj u referadi, pa svakako javi na forum, jer možda doista duboko griješim. Rado bih također "zamrznuo" godinu, naplatio školarinu i polagao ispite. :whistling: Ne znam tko ne bi. :cool:

irene

Pravilnik o studiju

Članak 42.

(1) Na zahtjev studenta njegove obveze miruju za vrijeme služenja vojnog roka, za vrijeme trudnoće studentice i do godine dana starosti djeteta.

(2) U slučaju spriječenosti u ispunjavanju studentskih obveza zbog teže bolesti koja je trajala duže od tri mjeseca, ako je ta bolest takve prirode da je studenta onemogućavala u izvršavanju njegovih studentskih obveza, može mu se odobriti mirovanje studentskih obveza.

(3) U drugim osobito opravdanim slučajevima na zahtjev studenta dekan može odobriti mirovanje obveza.

(4) Vrijeme mirovanja ne računa se u vrijeme trajanje studija.

(5) Za vrijeme mirovanja obveza student može polagati ispite ako je za polaganje tih ispita ispunio uvjete.

(6) Ako je za vrijeme mirovanja obveza došlo do promjene u studijskom programu i izvedbenom planu, student može nastaviti studij po važećem studijskom programu i izvedbenom planu.

lanna

ljudi može opet pomoć...
Mi smo danas predali molbu za prijelaz na bolonju ( jer starog programa više nema )
inače sam izvanredni student, jel ja moram sad ići na predavanja ??

Odisseya

ljudi može opet pomoć...
Mi smo danas predali molbu za prijelaz na bolonju ( jer starog programa više nema )
inače sam izvanredni student, jel ja moram sad ići na predavanja ??
I ja sam jedna od starih, što se predavanja tiče pa nismo ih bili obavezni slušati ni kao izvanredni prije a kamoli sad, ne vjerujem da treba, inače fakat ne nastavljam studij meni je nemoguća misija još na predavanja hodati u večernjim satima, nemoj me plašiti:hm:

lanna

I ja sam jedna od starih, što se predavanja tiče pa nismo ih bili obavezni slušati ni kao izvanredni prije a kamoli sad, ne vjerujem da treba, inače fakat ne nastavljam studij meni je nemoguća misija još na predavanja hodati u večernjim satima, nemoj me plašiti:hm:
Ma neplašim te :grin:, al sam čula da su danas cure rekle da imaju predavanja subotom...
Mislim ja sam mislila ići politologiju na rok u 11 mj.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks