AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zemljišno knjižno pravo

muholovac

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nemam pojma kad bi mogli stavit..al se nadam da neće bit sad ovaj tj. ja isto učim kao nešto..al tolko tooooooga ima..isto preskačem stavri..pokušavam nešto po pitanjima sa foruma..al iskreno to sve skupa mi baš i nema nekog smisla :/

bela

Ja sam ga prijavila, al mislim da neću izaći, previše je toga. Kolko sam čula kod ispitivanja obuhvati cijelu knjigu, rekao je da bolje da ne izlazimo na ispit ako nismo naučili promjene koje su bile u zakonu. Stoga misllim da ću morati u 6 mj., al i to će brzo doći. A kolko je tebi ispita ostalo?

muholovac

ja isto nisam izasla..ostalo mi pol atoga..sad zapravo nit neznam dal je dobro učit po onoj skripti iz skriptarnice il da skinem zakon pa da po njemu učim..i po knjizi..i da..slažemn se..fakat ima toga puno..ja mislila da ću to naučit za tj.dana..al nema šanse..previše je toga..tako da..6mj..
iz čega ti učiš?

ana f

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bila sam ja na ispitu, prošla! :) Pita stvarno onako osnovne stvari ali to sve što pita onda moraš dobro znati, pitanja su : opravdanje predbilježbe (načini, isprave), žalba (tko odlučuje o žalbama, ugl. onaj čl. o tome iz zakona znati cijeli), ustup ograničeni i neograničeni, brisovna tužba, opće i posebne pretpostavke, klauzula intabulandi (zbog toga je odmah rušio curu koja nije znala)...

ana f

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Učila sam iz knjige i zakona, skriptu sam skinula ali na kraju ju nisam čitala tako da ti ne znam reći u vezi skripte...

NINA 2

Namjeravam prijavit ispit za 7 mj. pa me zanima dal netko zna kad je ispitni rok,tu na forumu piše da je od 30.06-08.07 jel to ispravno ili je od 04.07-08.07.
Hvala unaprijed

Fireflower

pisali smo pismeni... kolokvij (očito za pravni faks)... 20 pitanja, 15 minuta... troje ljudi je prošlo, nas 5 palo. eto... ne mogu ponoviti pitanja jer ih ne znam i ne sjećam se.

Sanci

Pa šta je ispit pismeni? Zar nije trebao biti samo usmeni? I šta točno treba od literature i koliko vremena cca treba za spremiti se dobro?
Thx:shocked::confused2:

jadra

Pa šta je ispit pismeni? Zar nije trebao biti samo usmeni? I šta točno treba od literature i koliko vremena cca treba za spremiti se dobro?
Thx:shocked::confused2:
koliko sam razumjela kolegicu, bio je pismeni ispit zbog toga što ih je bilo puno (njih 8) pa je profesor vjerojatno odlučio onda da ih tako "prorijedi".
kolegica je učila iz skripte i zakona o zemlj. knjigama, to je vjerojatno dovoljno, ali treba dobro naučiti. na zadnje pitanje ne znam dogovor, sve ovisi koliko nekome leži određeno gradivo itd., svakako do idućeg roka se stigne.

bela

Ćao svima, budući da je ispit sutra 1.07., lijepo molim ako će, a vjerojatno će netko izaći da nam javi kako je bilo? Hvala...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks